פסטה אגוזים וירקות ירוקים על בסיס שמן זית

מי לא אוהב פסטה? פשוטה להכנה, מגוונת, טעימה ומנחמת.
מתכון לפסטה ברוטב "ירוק" על בסיס שמן זית עם אגוזים וירקות ירוקים. טעים, בריא, זריז ומנחם, לימים קשים אלה ולכל ימות השנה.

מי לא אוהב פסטה? פשוטה להכנה, מגוונת, טעימה ומנחמת.
אז לא נדבר על פסטה טריה. זו הרפתקה קצת יותר מורכבת וחגיגית, ונשמור אותה לימים יפים יותר, כשיש זמן, חשק ומצב רוח להרפתקאות קולינריות.
היום, כשהמצב עדיין כל כך רגיש ורגיז, נבחר באופציה הפשוטה יותר – פסטה רגילה (שקונים בסופר), עם רוטב זריז שעושה את העבודה.

בינינו, זה סודו וגדולתו של הרוטב – עם קצת יצירתיות ודמיון במטבח, תמיד יימצא הרוטב המתאים, לכל רגע וכל מצב רוח.

אז איפה מתחילים?
הממלכה (האינסופית כמעט) של רטבי פסטה מתחלקת לשלוש קטגוריות בסיסיות:
פסטה אדומה – מבוססת על עגבניות או רוטב עגבניות.
פסטה לבנה – מבוססת על שמנת או חמאה.
ופסטה ירוקה – מבוססת על שמן זית או פסטו.
שמתם לב? אדום, לבן, ירוק. והנה לכם הדגל האיטלקי (הסטייל האיטלקי המפורסם נשמר גם כאן…)

images

טוב, את ענייני הסטיילינג נשאיר לבלוגריות האופנה.
אנחנו, הבשלניות, נחזור למטבח להכנת רוטב "ירוק" על בסיס שמן זית עם אגוזים וירקות ירוקים.
טעים, בריא, זריז ומנחם. 

מה נצטרך?
500 גר' (1 חבילה) פסטה, מכל סוג שאוהבים. אני מוצאת שהקרניים הקצרות מתאימות במיוחד לרוטב הזה, אבל זה ממש לא מחייב.

לרוטב:
1/4-1/2 כוס שמן זית איכותי
חופן נדיב של אגוזי מלך שבורים או קצוצים גס
חופן נדיב של אגוזי פקאן שבורים או קצוצים גס
5-6 שיני שום כתושות
200 גר' שעועית ירוקה (קפואה ומופשרת)
200 גר' כרוב ניצנים (קפוא ומופשר) – חתוך לרבעים
מלח, פלפל שחור גרוס

ומה עושים?
מתחילים בהכנת הפסטה, ממש לפי הוראות היצרן: מרתיחים מים בסיר גדול, ממליחים בנדיבות, מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה.

במקביל מכינים את הרוטב:
במחבת רחבה וגבוהה מחממים את שמן הזית.
מוסיפים את שני סוגי האגוזים ומטגנים קלות עד שמתפשט במטבח ריח אגוזי משגע. מדי פעם מערבבים, להזהר שלא ייחרך ולא יישרף.
מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה-שתיים.
מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
מוסיפים את הירקות ומקפיצים כמה דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך. רק מתחילים, אין צורך להרוג אותם…
מוסיפים לרוטב 2-3 מצקות ממי הבישול של הפסטה, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד דקה-שתיים.
מוסיפים את הפסטה המבושלת לסיר עם הרוטב ומבשלים עוד דקה-שתיים.
מעבירים לקערת הגשה ומגישים.

פסטה מוקטן

אפשר לפזר למעלה פרמזן מגורר, אבל טעים בטירוף גם כך בגרסה הטבעונית.

אהבתם את המתכון? ניסיתם? הצלחתם (או לא)? שדרגתם? אשמח לתגובות ורשמים.

שלכם, שרון
שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת