אוהבת פסח
אוהבת מצה
או
לא אוהבת מצה
ואוהבת פסח
בהתקרב החג- מחשבתי קודחת, מחשבתי רוגשת,
ממה לכתוב ועל מה לכתוב לפוסט חגיגי לפסח
עשיתי כבר את כל המנות, ניסיתי ותהיתי ושוב מתלבטת,
מה עוד לא נכתב?!
ההתכוננות לחג, השאלות הטלפוניות של חברים איפה לקנות, איך מכינים? יש לך מתכון לגפילטע פיש?
תמיד עניתי שאין – עד שניסיתי.
להכין גפילטע פיש זה סוג של תעתוע, רחוק מעיני, רחוק ממציאות היומיומית,מעידן האינטרנט,הסלולרי,טוויטר,הכל טס והגפילטע פיש נשארת כמו שהיא, מתכון טוב קשה למצוא.
מנה מסורתית-קלה לעיכול וטעימה במיוחד.
בכל שנה בפרוס הפסח-מה יותר אירוני מגפילטעפיש.
המנה הוותיקה השחוקה ומה לעשות, בכדי להבטיח את מקומי –לשרוד את חג המרור עם אוכל טעים.
זה הרעיון המרכזי שלי.
כי אם גם זה לא טוב אז מה נשאר לנו?
מה לעשות שגפילטע פיש היא קציצת דגים מבושלת .
הקציצה היהודית המסורתית שבעיני הכי טעימה דווקא עם קמח מצה ולא עם חלה,כמו שמכינים בראש השנה.
ולמרות שהבטחתי לעצמי שאני לא אכין גפילטע, אין ברירה צריך לשדרג את המתכונים שלפחות אני טעמתי במשך השנים.
אחרת יהיה מר וכולם ימשיכו לומר אויייי זה טעים כי אין ברירה.
לכן, אביא לפה את המתכון המשופר שלי לגפילטע – הקציצה האולטימטיבית
אולי ארגיש שמציתי את המשימה שלי לפסח עם מתכון משובח, עדיין מאין הכלאה במובן החיובי של העניין, שילוב של טעמים שאספתי וטעמתי במשך השנים ואהבתי במיוחד.














