פלפלים בשרניים בתחמיץ

בחורה עם מחשב נייד

פלפלים בשרניים

פסח קרב וצריך משהו לנשנוש עם בדיקטים הקרויים מצות שחס וחלילה לא נספק עבודה למיון כלשהו…

ממילא מלא שם .

אז מכינים מתנות קטנות לחיך ואחת מהן היא זו

ללא שומן כלל בתחמיץ מפולפל וארומטי וכך מעינים

מניחים בתבנית התנור על נייר אפיה 10- פלפלים בשרניים וגדולים

קולים בגריל מכל הצדדים (ממתי אני מלכלכת גז?)

מניחים עד שיתקררו מעט בתנור בלי לגעת

אחרי חצי שעה קולפים את הקליפות שנושרות להן…

קולפים מעל התבנית ואוספים את כל נוזלי הפלפלים ומסנניט

מעבירים לסיר קטן

מוסיפים 3 כפיות סוכר חום בהיר

כפית מלח

עלה דפנה

כמה שיני שום פרוסות

וחצי כוס חומץ איזה שאוהבים

מסובבים כמה סיבובי מטחנה של פלפל שחור וכך גם פלפל לבן ואם אין אז רבע כפית מכל אחר…

מבשלים עד שהסוכר נמס על אש קטנה וממשיכים לבשל עוד 2 דקות

מסדרים בכלי זכוכית את הפלפלים שחתכנו לרצועות רחבות.

מעבירים את נוזל התחמיץ מעל.

סוגרים ולמקרר.

אוכלים למחרת ושמים לב חרת מתחסל בין רגע…

אתן עוד כאן?

לכו להכין כבר פסח בשער…

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.