אמר מי שאמר "סוס מנצח לא מחליפים" מי אמר?
אפילו גוגל לא יודע… מי אמר? כתוב "פתגם עברי"
אם לא יודעים מי אמר אז אני אומרת :
"עוגה מנצחת לא מחליפים!"
53 שנים אני מכינה את העוגה הזאתי כן הזאתי
כל מי שטועם אומר "טעימה עוגת הגבינה הזאתי"
ואני אומרת זו לא גבינה זו עוגת שמנת.
לא נכון… כן נכון… לא נכון… כן כן… שמנת.
לא קצפת לא מוקצפת הכי פשוט שמנת כזו של תנובה.
אם היו שואלים את מר אדון קֹהֶלֶת אישי שימנה
שלושה דברים טעמים שלא היה מחליף בעולם,
הוא היה אומר:
דגים – עגבניות – ועוגת שמנת.
עכשיו תשאלו… והאישה?
אמרו שלושה דברים ! ואותי בשלושת הדברים האלה אי אפשר להיכנס. נקודה.
פעם לפני 50 שנה מתכון הבצק של "פירורי השמנת"
היה כפול, כי באותו יום שהיינו מכינות את "פירורי שמנת"
מהחצי השני של הבצק היינו מכינות עוגיות "פירורי ריבה"
עכשיו אתם בטח שואלים מי זה "היינו" ?
זה כל האמהות בשכונה
הן היו אופות באותו יום, מכבסות באותו יום, הולכות לשוק באותו יום.
כן כן היה יום שוק, יום כביסה, יום אפיה ויום שבת מנוחה.
מעדן מיוחד שמתאים לפוסט נפרד – מבטיחה.
מאז שהילדים יצאו מהבית, פשוט חילקתי את מתכון הבצק ישר לחצי הכמות.
כי גם "פירורי שמנת" וגם "פירורי ריבה" לי ומר אדון קֹהֶלֶת
בשבוע אחד זה יותר מידי.
וחוץ מזה "אדון קֹהֶלֶת" לא בחר אותי בשלושת הדברים הטעמים שלו
אז למה שאני אכלול את העוגיות הריבה גם.
המתכון הוא פשוט ומהיר ואל תשאלו שוב למה לא חמאה?
בבצק לפני 49 שנים חמאה היה מצרך יקר.
ועם כל הכבוד לחמאה בכל המחקרים חוזרים למרגרינה ולגולדבנד
שהם שומן מהצומח, ולא מהחי.
49 שנים אני מכינה את "פירורי השמנת" במתכון הנוכחי.
49 שנים שאני מקבלת מחמאות עם מרגרינה ועם גולדבנד.
וכבר אמרנו "שסוס מנצח לא מחליפים".
לרפד את התבנית ולעשות גומות באצבעות.
כך גם בבצק לפירורים
הבצק זהוב
לפורר את הבצק עם מעט גבישים
להוסיף את השמנת ומיד לאחר מכן לכסות עם הפירורים.
לפזר את הפירורים בעזרת מזלג לכיסוי כל שטח העוגה.
לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר ללילה שלם הפירורים שותים את כל הנוזלים של השמנת
והעוגה מתקשה.
לחתוך ולהוציא בעזרת כף עוגה ולהגיש
להוסיף קונפיטור דובדבנים חמוצים וזה פשוט מושלם.
אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום "פירורי שמנת"
ושיתפתי אתכם בחוויה

























