לא נמאס לכם להכין את אותם מאכלים שוב ושוב? למה שלא תגוונו? תפתיעו? תפתו? תשמחו?
ובאותו פרק זמן בדיוק.
לא מבקשת מכם להשתגע במטבח ולבלות שם שעות. ממש לא.
קחו את המתכון הזה, תפעילו תטיימר ואם ייקח לכם יותר מ-10 דקות להכין אותו – תפטרו אותי.
במטבח הערבי המאכל הזה נקרא מחמאר או מסאחן וזה בעצם סוג של "פיצת עוף". רק ששם משתמשים בחצי עוף על העצם.
שם , במטבח הערבי – על בצק שמרים מרודד ועגול, מניחים חצי עוף צעיר ,מבושל ומתובל במלח ופלפל, מעל הכל (הבצק והעוף) מזליפים שמן זית ובוזקים אלפי גרגרים הזוהרים באדום שני.
המאפה הזה נכנס לאחר כבוד לתנור מחומם מראש בחום גבוה – ובזמן שהפיתה נאפת ומשחימה , משחים ונאפה גם העוף בעצמו.
הגרגרים הארגמניים הללו נקראים סומק או בעברית אוג הבורסקאים (כי עם הסומק צבעו הבורסקאים (מי שעסקו בעורות) את העורות). טעמו של הסומק הוא חמצמץ נהדר .
בסך הכל מדובר במאכל פשוט ומהיר שבליווי סלט ירוק או ערבי, טחינה טובה, קצת זיתים – יהפוך סתם ארוחה לחגיגה אמיתית.
המתכון שאני מביאה לכאן – מפשט את התהליך ומקל עליו והשימוש בפיתה עיראקית וחזה עוף מקצר את זמן האפייה .
תהנו.
מה
שתי פיתות עירקיות.
2 חזות עוף חתוכות לרצועות באורך 7-8 ס"מ ובעובי של 1 ס"מ בערך.
כפית בהראט
קורט כורכום, חצי כפית פפריקה, כפית סומאק, מלח , פלפל שחור
שמן זית.
טחינה מוכנה (מעורבבת במים, לימון, שום,מלח ופטרוזיליה או לפי טעם אישי).
איך
בתוך קערה יש לערבב את חזה העוף, התבלינים (מלבד הסומאק) ושתי כפות שמן זית.
על נייר אפייה יש להניח את הפיתה ולהבריש אותה במעט שמן זית.
למרוח מעט מהטחינה במרכז הפיתה, ולהניח מעל מחצית מרצועות העוף המתובל.
לבזוק מעל סומאק ולהזליף עוד מעט שמן זית
לאפות בתנור מחומם מראש,חום 230 מעלות כ-10 דקות.
להוציא, להזליף מעל עוד טחינה וירק.
להגיש עם סלט ירקות ערבי.
מ ע ד ן.
נ.ב. – כך בדיוק תכינו פיצה מהירה: על פיתה עיראקית , עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל, אורגנו, גבינה מגוררת ומעל כל מה שבא לכם – והופ…לתנור לאפייה.




















