תראו לי מישהו שלא אוהב פיצה …נדיר
אמה מה בצק ותפיחה זה זמן שכמעט ואין לי אבל לדרלינג יש זכרונות ממיקו שלנו שאהבה ברמות את הפיצה שלי
וממש יום לפני שנפטרה דברה עליה .
שבת .ערב. דרלינג ואנוכי בדייט בבית עם הטלביזיה והוא חולם בהקיץ פיצה…
אבל כזו מגולגלת בקצוות עם גבינה .
אני אוהבת להגשים לו חלומות וגבינות טובות בבית שלנו תמיד יש ובמיוחד הקשקוול שהבאנו מבולגריה בביקור האחרון ומאופסנת במקפיא מחכה להזדמנות כזו .
קמתי ושלפתי אותה מהמחבוא שתפשיר לי…
דרלינג לא הבין מה הולך לקרות ושאל לאן את הולכת…
עוד מעט תראה אמרתי והלכתי להביא קמח ושמרים מהמזווה שלי .
הפשלתי שרוולים …נו זו אמרה כי קיץ,חם ושרוולים אין אבל מה שכן שלפתי את קערת הענק שלי
שמתי בה רכיבי הבצק ותוך זמזום ערבבתי, לשתי חבטתי ויצא לי בצק נפלא .
הוא תפח והריח בבית שיגע לי את דרלינג שלא הבין מה הולך לקרות .
ואז….
נפתחה צנצנת הרוטב שלי, נפרסו פטריות פורטבלה ,קשקוול גורר לו בקערית וגם גבינת טל העמק שחברו יחד .
הבצק רודד לו ולדרלינג נפערו העניים .
אה – את מכינה פיצה …והן נצצו באושר ובזה שכרי .
אז עבורכם שחזרתי והנה …
כמות הבצק גדולה וניתן להכין ממנה כמה פיצות או לשמור מרודד במקפיא .
ניתן להכין מהבצק גם לחמניות שום או מה שבא..
קילו וחצי קמח לבן רגיל .
2 וחצי כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר שאחת מהן בוחשים בכוס מים של 200 מיל להתפיח שמרים.
כוס חד פעמית שמן
2 ביצים
כף מלח
וכמה שתופס מים חמימים.
לרוטב – רוטב עגבניות לפיצה
אני הכנתי בבית מקילו עגבניות חלוטות וקלופות מבושלות בשמן זית עם 2 כפות סוכר חום,2 שיני שום כתושות
פלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי טעם. אורגנו –רבע כפית כי בבישול שתלטן מאוד.
ניתן להשתמש גם בעגבניות מגוררות מקופסת שימורים גדולה של 800 גרם ,לבשל כך ולקרר .
גבינה מגוררת לפיזור במשקל 300 גרם
ניתן עמק, אני ערבבתי קשקוול וטל העמק . ערבבו לפי בחירתכם .
אופן ההכנה –
ממיסים את השמרים בכוס מים חמימים וכף סוכר
כשהעסק מתחיל להקציף מעבירים אותו
לקערה הגדולה שהוכנה עם שאר החומרים ולשים בצק נעים לעבודה.
לשים אותו היטב כדי שיפתח את גלוטן שבו ויתפח ויהיה רך.
מורחים בשמן שלא יבש מלמעלה מכסים במגבת ומתפיחים .
כך פעמיים..
בפעם השלישית לוקחים גוש בצק תואם לתבנית שבחרנו בה .
אני לקחתי תבנית עגולה בקוטר 30 סמ.מרופדת נייר אפיה משומן
מרדדים את גוש הבצק לתחתית לא עבה כי היא תתפח עוד
מפזרים בפינות גבינה מגוררת וסוגרים את הקצוות תוך צביטת הבצק והדבקתו כדי שהגבינה לא תיזל החוצה
מורחים רוטב עגבניות ומפזרים מעל פטריות טריות פרוסות .השתמשתי בפורטבלה אבל ניתן גם עם שמפיניון
מפזרים מעל גבינות מגוררות .
מתבלים באורגנו ופלפל שחור .
אופים בתנור חם מאוד על טורבו 250 מעלות עד שהפיצה תזהיב כמו שאוהבים .פשוט להשגיח.
אוכלים חםםם וחולמים על איטליה
בבצק שנותר מכינים עוד פיצות או מאפים אחרים כמו לחמניות שום או שבלולי גבינה וכו
שלבי ההכנה מצולמים .


















