פטריות ממולאות בשר
המצרכים:
8 פטריות שמיפניון גדולות
1 חב' פטריות פורצ'יני מיובשות
10 שיני שום שלמות (אני השתמשתי בשום טרי – ירוק)
1/2 ליטר מים רותחים (2.5 ספלים של מים)
שמן זית – 3 כפות
2 כפות אבקת מרק (לא כדאי לוותר – מחזק את הטעמים)
לבשר:
500 גרם בשר טחון בקר
1 בצל קצוץ
1 כפית בהרט
מלח
פלפל
1 ביצה
לציפוי:
1 ביצה
פירורי לחם
שמן לטיגון
להכנה:
1. לרוקן את הפטריות ולחתוך מהן את הרגליים (לא לזרוק!!!!!)
2. להכין את עיסת הבשר לפי החומרים המצוינים לעיל ולמלא את הפטריות עם גבעה קטנה בחלקה העליון.
3. לקשקש ביצה להוסיף לה 3 כפות מים ולקשקש שוב. לטבול כל פיטריה בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם כך שיהיו מצופות מכל הצדדים. לטגן כל פיטריה בשמן רותח (בגובה 3-4 ס"מ) עד שיזהיבו. לשים על נייר סופג שיספוג את שאריות השמן.
4. להשרות את הפטריות פורצ'יני בכוס מים רותחים לרבע שעה.
5. בסיר גדול שטוח לחמם שמן זית ולהוסיף את השום. לטגן 2 דקות ומידי פעם לערבב. להוסיף את רגלי הפטריות ולערבב. לטגן עוד 2-3 דקות. להוסיף את המים הרותחים עם פטריות הפורצ'יני ועוד כוס וחצי מים רותחים ואבקת המרק. להוסיף פלפל שחור גרוס ומלח. לבשל עד רתיחה על אש גבוהה. אחרי הרתיחה להנמיך את להבת הגז ולהכניס פנימה את הפטריות. לבשל 40 דקות בסיר חצי מכוסה – מעדן!!! הולך נפלא עם פירה, אורז לבן, פסטה ובכלל כיד הדמיון הטובה. בתאבון 🙂
אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!


















