פולנטה עם פטריות

פולנטה עם פטריות מהמטבח האיטלקי, מנה מנחמת בכל עונה ובכל ארוחה. התשובה לאוכלים צמחוני, ללא גלוטן או כתוספת למנת בשר.

12043175_10206145661855349_6977225875067280172_nאת הפולנטה רצוי להכין ממש לפני האוכל. אם מכינים מבעוד מועד היא תסמיך ותיהפך לגוש (יש המכינים גם את זה – במתכוון). את הפטריות מכינים לפני הפולנטה, לכשתהיה מוכנה הן כבר יהיו מוכנות.

מצרכים לפולנטה:

3.5 כוסות מים

חצי כוס קמח תירס

50 גרם חמאה

מלח

לפטריות:

2 סלסלאות פטריות שמפניון חתוכות לשניים

1 כפית שום כתוש

שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

לעיטור/גימור:

גבינת פרמזן מגורדת

להכנת הפטריות:

לחמם 6 כפות שמן זית במחבת. להוסיף את השום הכתוש ולערבב על מנת שלא יישרף. להוסיף את הפטריות ולהקפיץ תוך כדי ערבוב. להוסיף מלח ופלפל גרוס.

להכנת הפולנטה:

1. מרתיחים את המים עם והמלח, מוסיפים את קמח התירס בזרם דק, תוך בחישה נמרצת. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את החמאה וממשיכים לבשל עוד כ 10 דקות, תוך בחישה.

2. אם הפולנטה סמיכה מדי, מוסיפים עוד מים או עד שמתקבל המרקם הרצוי.

3. מסירים מהאש. מעבירים לצלחת, מפזרים מעל פטריות מוקפצות ופרמזן מגורד מעל.

ויוה איטליה!!!!!