קיבלתי אתגר מסלונה לקראת ראש השנה הקרב, קיבלתי מספר פריטים מהמשביר לצרכן על מנת לערוך שולחן לארוחה החגיגית של ערב החג. המבחר הגדול והססגוני פתח בפני צוהר לשילובים רבים ומגוונים. כבלוגרית אוכל, החולשת על המטבח ועל האירוח, אני מעבירה אליכם את כל הטיפים שלי לעריכת שולחן.
צבעוניות
אני אוהבת צבעוניות חמה. צבעוניות שמקרבת, שנותנת תחושה של חום וקרבה. הצבעים השולטים אצלי בשולחן החג הם האדומים והכתומים, שהם בסקאלת הצבעים נחשבים לצבעים חמים.
גם צלחות הארוחה וגם האקססוריז הנלווים יהיו בצבעוניות חמה. התחושה של יושבי השולחן היא תחושה מזמינה ונוחה במיוחד.
טאג'ין,פמוטים מכסף, כוס לקידוש, רימון, גביע גבוה + נר: המשביר לצרכן. כוסות יין, סט אוכל, מפת שולחן:, מלחיה+פלפליה: אוסף פרטי
אביזרים
בחרתי את הלוק האתני. אני מאוד אוהבת את המטבח המרוקאי הצבעוני והעשיר, מלא הטעמים והריחות ולכן הלכתי על הצד העיצובי המרוקאי.
השימוש באלמנטים של טאג'ין שיותר מכל מסמל את המטבח המרוקאי, הפעם גם כסיר בישול וגם כאלמנט מושלם לשולחן החג. גם הטכניקה של הבישול בו וגם מראהו מעניקים לי את הביטחון שיש לי כלי מנצח לשולחן החג.
תמיד באמצע השולחן יהיו הפמוטים. הפמוטים האלגנטיים בעלי חמשת הקנים, יעשירו כל שולחן אירוח ושולחן חג. נרות דולקים רק יחממו את אווירת החג ויעצימו אותה.
תמיד אוסיף אלמנטים של חג, רימון צבעוני מקרמיקה, כוס קידוש מקסימה, קצת אבנים מבריקות שיקפיצו את השולחן, וכוסות יין מעוטרים בזהב להשלמת האלגנטיות ולשתיית ברכות החג כמובן.
וכמובן הבסיס לכל זה המפה. הפעם לא בחרתי מפה לבנה שגרתית של חג אלא שוב, הפן האתני שלט בבחירת מפת החג. היא בהירה אך עם עיטורים אתניים שמוסיפים לחגיגה על השולחן.
צורת הישיבה
אני אוהבת להושיב בחג בשולחן עגול. אף אחד לא יישב על רגל השולחן, כולם יישבו מול כולם ותמיד המזון שעל השולחן יהיה נגיש וקרוב לכולם.
בחירת האוכל
בחירת האוכל תהיה קרובה למטבח המרוקאי, השימוש בטאג'ין ובהגשת האוכל שהוכן בו ככלי אירוח יעשו את חווית החג בזמן הארוחה.
מאחלת לכולנו חג שמח ושנה טובה ומתוקה.


















