מס' ימים מתחילת הפרויקט: 25
מס' ימים עד לסיום: 5
מס' מתכון מתוך ה-30: 25
יחד איתי במטבח היום לפחות לחלק מהזמן: איילוצ'
אחחח בוקר יום שישי. מי שעוקב כבר יודע שזה היום האהוב עליי בשבוע, גם בעבודה בגן וגם בכלל. אתמול פשוט הייתי עייפה מידי כדי לכתוב, אז דחיתי את זה להיום בבוקר.
אתמול בא לביקור צח שהוא אחד החברים הכי טובים שלי מהטיול במזרח ואין לי כל כך מילים לתאר עד כמה מיוחד פלוס יחיד במינו הוא. הוא לא גר בבאר שבע, אבל בא כל כמה חודשים ליום יומיים, עושה בלאגן, והולך עד לפעם הבאה… אין לי כמויות של דברים מהטיול במזרח אבל צח הוא אחד הטובים והוא גם הבן אדם שהכי מצחיק אותי בכל העולם, אז לראות אותו עושה לי טוב חבל על הזמן. צח היה בדיוק שאכלתי ארוחת צהריים והיה לנו ריב כי הוא אמר שזה שאני אוכלת עם קטשופ את האוכל זה אומר שאני מבזה אותו, אבל פשוט אכלתי אוכל שדורש קטשופ. וזאת לא בושה. אז תתמודד.
איילת שהיא אחת החברות הכי טובות שלי בכל העולם, והכרתי אותה שהתחלנו ללמוד יחד לימודי נוער לפני שלוש שנים, ממש רצתה לקחת חלק בפרויקט אבל לא כל כך הצלחנו לתאם את הלוז שלנו בחודש האחרון אז אתמול היא קפצה ועזרה לי עד שהיה לה טרמפ הביתה לירושלים. היא טענה כי החצילים נשרפו קצת כי לא השגחתי עליה מספיק אבל לדעתי הם יצאו אש על הגולש
המתכון של היום הוא די פשוט בתכל'ס. מי לא מכיר סביח? ארוחת הבוקר של העיראקים? עולם ומלואו בתוך פיתה? אז בבית שלי אצל ההורים אנחנו לא אוכלים את זה, אבל כשאנחנו נפגשים כל המשפחה המורחבת דודה שלי תמיד עושה וזה אחד המאכלים שאני יותר אוהבת ומתגעגעת אליהם. היופי שבו השולחן מלא בכל טוב ואתה רק צריך לבחור מה לשים בתוך הפיתה שלך…. משהו.
זה באמת אחד המתכונים היותר קלים, ואפשר להכין את כולו די מהר..הפעם שידרגתי אותו עם מתכון שמצאתי לא מזמן במאקו של טחינה בשלושה צבעים: סגול (סלק) ירוק (בזיליקום) וכתום (שהפעם לא הכנתי…)
הסביח מורכב מהפיתה, עם תפוחי אדמה, ביצים קשות, סלט ירקות קצוץ דק דק, פטרוזיליה, בצל, חצילים מטוגנים, וערוך- שזה לביבה עיראקית כזאת. אה, וטחינה! וכמובן מי שלא מקפיד (על ריח הגוף שלו) מוסיף גם עמבה. מומלץ לא בקיץ.
קבלו
סביח בפיתה משהו חבל על הזמן
מרכיבים:
– עשר פיתות
– 2 חצילים גדולים מאורכים
– 6 תפוחי אדמה
– 9 ביצים ( שלוש מתוכן ל"ערוך")
– 4 עגבניות
– 4 מלפפונים
– בצל סגול
– פטרוזיליה
– בצל לבן חתוך לטבעות
אז מה עושים?!
- חותכים את החציל לטבעות ומייבשים בשמש לפחות שעתיים עם מלח גס שמוציא את כל הנוזלים.
2.שמים בסיר תפוחי אדמה, ו6 ביצים. (שלושה תפוחי אדמה נגרד לערוך, ושלושה נחתוך רגיל)
3.חותכים סלט ירקות דק דק
4. מכינים את הבלילה לערוך- מערבבים שלוש ביצים טריות עם שלושה תפוחי אדמה מוכנים מגורדים והרבה פטרוזיליה ומלח פלפל. מתחילים לטגן כמו לביבות, 2 דקות מכל צד עד הזהבה.
5.מנקים קצת את החצילים מהמלח, ומטגנים בשמן עד הזהבה משני הצדדים. סופגים עם הרבה נייר סופג
6. מסדרים את השולחן עם צלחות הגשה, וכף לכל דבר, ומרכיבים. בתאבון.
טחינה בשלושה צבעים
מרכיבים:
- כוס טחינה גולמית
- 2 לימונים
- 4 שיני שום
- כפית מלח
- צרור גדול של עלי בזיליקום
- סלק אחד מבושל
- 2 כפות כורכום (אני לא הכנתי את זאת הפעם)
- מים לפי הצורך
אז מה עושים?!
1. מתחילים בהכנת הטחינה כבסיס: מערבבים כוס טחינה גולמית, מיץ משני הלימונים, 4 שיני שום כתושות, כפית מלח וחצי כוס מים. מכניסים לבלנדר ומוסיפים מים בהדרגה לפי הצורך עד שמגיעים למידת הסמיכות הרצויה. הטחינה הזו תהיה הבסיס לסוגי הטחינה השונים בצבעים שונים, שיושגו בעזרת הבזיליקום, הסלק והכורכום . מוציאים 3/4 מהטחינה שהכנו לקערה נפרדת, ואת השאר משאירים בתוך קערת הבלנדר.
2.עבור הטחינה הירוקה: מוסיפים כמות נאה של בזיליקום לטחינה שנשארה בבלנדר ומפעילים עד שהצבע הירקרק יוצא וצובע את כל הטחינה. מוציאים את הטחינה הירוקה, ושוטפים את הכלי בזריזות.
3. עבור הטחינה הוורודה: מחזירים חלק נוסף מהכמות (בערך רבע) של הטחינה הלבנה ששמרנו בצד. מוסיפים חצי סלק עד סלק שלם (חתוך ומבושל), ומפעילים את הבלנדר עד שמתקבלת טחינה ורדרדה.
4.עבור הטחינה הכתומה: חוזרים על הפעולה עם הטחינה שנותרה, אך הפעם מוסיפים כורכום.


















