זה היה ערב חמים בשיאו של חודש פברואר הקריר, ערב שהוזמנתי לארוחת ערב במסעדת אורבנו בלב ליבו של שוק הפשפשים ביפו ואם בחום עסקינן כמובן הטמפרטורות עלו בכל פעם שהוצאה לשולחננו מנה היישר מהמטבח הלוהט.
בעיני יש משהו יפה באותנטיות של שוק הפשפשים היפואי כאשר בבוקר עשרות רוכלים פורשים את מרכולתם לפרנסתם וכשהחשכה יורדת אורות רומנטיים נדלקים והמתחם הופך למרכז בילוי הומה אדם כשקולות שקשוק הצלחות והכוסות מהמסעדות הסובבות אותו נשמעים באוויר ובשולחנות יושבים ישראלים לצד תיירים, צעירים לצד מבוגרים הנהנים ממוסיקה טובה, אוכל משובח וכל זאת תוך כדי צפייה באיש בא בימים היושב על כסא במדרכה ממול ומעשן להנאתו נרגילה לצד קפה שחור כשארומת ההל נישאת למרחקים.
כבר כשהתיישבתי במסעדה הרומנטית והחמימה ובעלת החלל המקושת הייחודי לבניה ההיסטורית של יפו העתיקה תחושת הנינוחות פשטה ברמ"ח אברי והקסם התחיל כאשר הוגש לי קוקטייל נפלא בשם Crystal 26 שנרקח ושוקשק מליקר ליצ'י, וודקה, מיץ לימון ורימון כשבסופו של דברים הברמן עבד שעות נוספות ורקח לי עוד כמה כוסות נוספות ממנו.
המנות הראשונות החלו לזרום אל השולחן, סלט שוק צבעוני טעים וקליל שהורכב מעלי רוקט מעקצקצים, רבעי עגבניה חמצמצה וטריה, גפרורי גזר מתקתקים וקולרובי אשר תובל בשמן זית ולימון – כמה פשוט ככה טעים!! (לפעמים פשטות היא שם המשחק) והוגש בלווית קוביות גבינת פטה משובחת.
עוד מנה נהדרת של קציפה קטיפתית של חציל קלוי בטחינה כשטעם וניחוח הקליה על האש הגלויה הציף את החיך והשאיר טעם של עוד. ולסגירת המנות הראשונות הוגשה לנו מנה מרעננת ומעקצצת של טרטר מוסר ים שנשלה מחופה התכלכל של יפו ששובץ בקוביות אבוקדו, בצל ירוק ונגיעות של פלפל חריף – אמנם אני לא מחובבות הדגים הנאים אבל חייבת להודות ולהתוודות שזו אחת המנות הטעימות שטעמתי בעולם הטרטר.
לאחר הפוגה קלה, קוקטייל נוסף והנאה מהפלייליסט המוסיקלי שהושמע ברחבי המסעדה וקלע בול לטעמי (כי מי לא אוהב להאזין לפינק פלויד, לד זפלין ועוד הרבה אחרים וטובים) המנות העיקריות הונחו כלאחר כבוד על שולחננו ופתחתנו את החגיגה בגולת הכותרת בעיני של הערב שהעלה ברק בלחיי – דג לברק שלם אשר נצלה בתנור בעשבי תיבול ופרוסות שום וטעמם חלחל לתוך בשרו הנימוח והוגש בלווית ירקות צלויים על הגריל ושחה ברוטב לימוני חמצמץ – חגיגה של טעמים (בסופו של דבר נשארה רק האידרה).
ובכדי להכניס מעט בשר, הוגשה לשולחן הקציצה האמריקאית הידועה, המבורגר עסיסי ונוטף מנתח בשר משובח שנטחן במקום ונצלה במידה המדוייקת – שזוף מבחוץ ואדמדם מבפנים שהוגש עם טבעות ירקות טריים והר של צ'יפס – גן עדן קרניבורי.
ואחרי סיור קולינרי של החיך ברחבי העולם הגיע הזמן לתת קפיצה קטנה לאיטליה ומנה של פפרדלה מוקפצת בשום, שמן זית ומנוקדת באפונה ירוקה וטריה ונתחוני חזה עוף שהושקו במעט יין לבן – מנה חביבה בהחלט.
שלב הקינוחים הגיע וכרגיל בשלב הזה הבטן מלאה אך לא מנעה ממני לטעום את טראפלס השוקולד עם אגוזי הלוז האלוהיים ולגנוב ביס מפאי הלימון השמיימי שהוגש עם נשיקות מרנג מתוקות וקולי תות שדה.
ללא ספק מבחינתי הערב הוכתר כהצלחה.
מסעדת אורבנו בשוק הפשפשים – לכו לשם.
אתר המסעדה: http://urbano.rest.co.il/
פייסבוק: https://www.facebook.com/UrbanoViejo/?fref=ts
* מסעדת אורבנו, רחוב יפת 11 – יפו ת"א * טלפון: 053-6130216 * שעות פתיחה: ראשון עד שבת יום א'-ש' , 12:00-02:00 * המסעדה מגישה ארוחות בוקר, צהריים וערב וכמובן מתפקדת גם כבר בערבים * פעמיים בשבוע מקיימת הופעות חיות * התפריט מגוון ומציע מנות צמחוניות, טבעוניות ומנות ילדים*























