עלי פילו במילוי פירה וכתר בטטה

אלתור זה שם המשחק, רעיון ומימוש מהיר, צבעוני ואפילו טבעוני.

בחורה עם מחשב נייד

כתר פילו

חומרים:

1/2 חבילת עלי פילו (מופשרת)

5 תפוחי אדמה שטופים היטב ומבושלים

1 בטטה מאורכת פרוסה דק דק בעזרת מנדולינה

2 כפות שמן זית

1/2 כפית כמון

מלח+ פלפל שחור.

1/2 כוז בצל יבש ( קונים בחנות תבלינים)

הכנה:

לשטח את חבילת הפילו ,

לחתוך בעזרת סכין חדה פסי אורך

למעוך את הפירה, להוסיף שמן זית, בצל יבש  ולתבל במלח ופלפל .

3 פסים של עלי פילו ( אין צורך לשמן בין העלים)

פריסה של עלי פילו+פירה

למרוח בעדינות לאורך עלי הפילו בחלק התחתון ולסדר את הבטטה מעל, ראו תמונה.

לגלגל בעדינות ולהניח בתבנית משומנת.

פילו מגולגל

לאפות ב 170 מעלות 25-30 דק'.

תיהנו.