איזה יופי זה סלט. במיוחד בקיץ . ירוק, מרענן ונותן קצת הפסקה מהפחמימות של החורף
קבלו מתכון לרעיון מקורי בו הסלרי מככב ככוכב ראשי ומקבל חיזוק מחמוציות אגוזי מלך ורוטב משגע
נועה המהממת שעובדת איתי בגן ובועז בעלה (יאללה הפועל) כפרות עליהם כבר הכינו אותו לסדר וקצרו מחמאות מפה ועד רמת השרון…
אולי כבר שמעתם.. אולי כבר קראתם…יום ראשון האחרון בבוקר, התקיים בראנץ סלונה הגדול. מיטב בלוגרי האוכל של סלונה (אימפריה) התכנסו בביתה של האחת והיחידה לייזה פנאלים לארוחת בוקר נפלאה (שאני מקווה שתהפוך למסורת…). את כמה מהבלוגרים כבר הכרתי ונפגשתי עימם פנים מול פנים אבל את הרוב פגשתי בפעם הראשונה… (למתכונים של כל מי שהשתתף ביום ראשון- לחצו כאן)
איזה זה יופי זה וכמעט בלתי יאומן למצוא אנשים שמבינים אותך ואפילו אוהבים אותך ללא תנאי בלי שהם פגשו אותך בכלל.
הרבה מהנוכחים מכירים אותי רק לפי מנות שבישלתי, או סיפורים שכתבתי כאן בבלוג… ובהתחשב בעובדה שאני הצעירה בחבורה שם (תינוקת/ילדה/נכדה/ועוד שמות שקוראים לי שם…) חששתי בהתחלה שלא אשתלב אבל התבדיתי.
מעבר לעובדה שהיה כל כך טעים, היה כל כך נפלא למצוא את החבורה הנהדרת הזו…
למפגש הגעתי מאילת מצוידת במזוודה אחרי סופשבוע נפלא ומטורף של מסיבות והנאה גדולה… את הרוטב לקחתי איתי בבקבוק, את הסלרי קניתי על הדרך בבאר שבע, והתפללתי שאגיע (ובמיוחד הסלט) שלמה ומאושרת עם מנה לארוחת הבוקר…
שגרתי בבאר שבע, הרבה פעמים מצאתי את עצמי אומרת לאמא שלי להכין לי את הסלט הזה לפעם הבאה שאגיע הביתה…
יש לו זכרונות נפלאים אצלי בלב.
סלט סלרי מהסרטים
(של איריס חברה של אמא)
אז מה צריך??
-1 חבילה גדולה סלרי אמריקאי
-1 צרור פטרוזיליה קטן
-3/4 כוס חמוציות
-כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס
-לרוטב: לערבב-
– 3 כפות שמן קנולה
-2 כפות חומץ תפוחים
-2 כפות חומץ בן יין
-2 כפות סילאן
-מלח ופלפל
מערבבים את כל חומרי הסלט מפזרים על חמוציות ואגוזי מלך ומזליפים את הרוטב.
קבלו. תכינו ותספרו לי איך יצא!!
ובינתיים… קבלו תמונות של שולחן האוכל המופלא שהיה בארוחת הבוקר. תודה לכולם היה פשוט תענוג















