כשנתבקשתי ע"י סלונה ללכת על פרוייקט עוף טוב, מיד חשבתי על מקוריות. חשבתי על כך שאני צריכה להכין דברים לא רגילים. דברים שונים ממה שאנחנו אוכלים ביומיום. הכל הוכן עם טוויסט לילדים, והבוחנים הכי טובים היו כמובן ילדיי שאף נתנו לי את הציון "אלופה".
קציצות ברוטב דלעת
למצרכים:
1 אריזת קציצות בקר מתובלות מ-100% רכיבים טבעיים של עוף טוב
לרוטב:
4 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול מגורר
3 שיני שום כתושות
500 גרם דלעת מגורדת גס
5 עגבניות קלופות קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות שטוחות סוכר
1/2 כף מלח
1 כף אבקת מרק עוף
להכנה:
1. מפשירים את אריזת הקציצות.
2. להכנת הרוטב: לחמם את השמן במחבת. להוסיף את הבצל עד שישחים. להוסיף את השום, הדלעת העגבניות ורסק העגבניות ולבשל על אש קטנה עם סיר מכוסה. להוסיף 1/2 כוס מים ואת התבלינים.לבשל עוד 10 דקות. להוסיף את הקציצות. לבשל הכל יחד עוד 1/4 שעה ויש תבשיל קציצות טעים שכל ילד יאהב! הכי טעים בליווי אורז לבן או קוסקוס רגיל/מלא.
בורקסים קטנטנים מטוגנים במילוי קבנוס
לבצק:
500 גרם קמח
2 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1/4 כוס שמן
1/2 כפית מלח
1 כוס מים חמימים
במיקסר לעבד את הבצק עד שיהיה נוח לעבודה. להתפיח כשעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
למילוי:
חבילת קבנוס מופחת שומן רווי של עוף טוב
1 חב' קטנה של קופסת שימורי תירס
1 בצל גדול קצוץ קטן
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
להכנה:
לטגן בצל שיהיה זהוב.
לחתוך את הקבנוס לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל. לטגן עד שישחים. להוסיף את התירס המלח והפלפל ולקרר היטב.
לרדד את הבצק בעזרת מערוך. לקרוץ עיגולים קטנים בעזרת כוס/קורץ.
לשים במרכז כל עיגול מילוי. לסגור כל עיגול לשניים. לחמם שמן במחבת גדולה וכשהשמן חם לטגן את הבורקסים משני צידם עד שיזהיבו. להוציא לנייר סופג ולאכול חם. טעים! טעים! טעים!
סלט קוסקוס מלא חם בטעם מעושן
למצרכים:
חבילת קבנוס מופחת שומן רווי של עוף טוב
1 חב' קטנה של קופסת שימורים של תירס
1 בצל גדול קצוץ קטן
1/2 כפית מלח
1 כפית פפריקה אדומה
פלפל שחור גרוס
טבעות זיתים שחורים מגולענים
להכנה:
להכין קוסקוס לפי הוראות ההכנה שעל גבי השקית.
לטגן בצל שיהיה זהוב. לחתוך את הקבנוס לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל. לטגן עד שקוביות הקבנוס ישחימו. להוסיף את התירס, הזיתים, הפפריקה המלח והפלפל.
שניצל דינוזאור חרפרף – מתוק (מתאים לילדים)
למצרכים:
1 אריזת שניצל עוף מיני דינוזאור מ-100% רכיבים טבעיים של עוף טוב
לרוטב:
1 כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
להכנה:
להפשיר את השניצלים.
לשים בקערה את רוטב הצ'ילי ובתוכו לשים את השניצלים ל – 10 דקות.
לטגן את השניצלים בשמן חם עד שיהיו שחומים ופריכים – זהירות לא לשרוף!
לחמם במחבת נפרדת את המרגרינה עם הסוכר עד שהסוכר יימס ומשחים קלות. מוסיפים את רוטב הצ'ילי שנותר מהשריית השניצלים, מערבבים ומסירים מהאש. יוצקים את הרוטב על השניצלים וזורים שומשום ומגישים עם אורז לבן. על זה קיבלתי מהילדים את האליפות!
לסיכום: האתגר היה גדול, העשייה הייתה כיפית והתוצרים טעימים ומפתיעים!































