נתבקשתי ע"י "סלונה בודקת" להרכיב כמה ארוחות לקטנים (אבל גם גדולים יאהבו, מבטיחה) מהמוצרים המשובחים של "עוף טוב". כבדרך קבע יש לי במקפיא את "קציצות הבקר מבית טוב" וגם את קציצות העוף המשובחות תוצרת "עוף טוב".
מגוון השימושים בהן הוא רחב, החל מ"סתם" קציצות מטוגנות במחבת, דרך כדורי בשר ברוטב עגבניות (להיט אצלנו בבית) או קציצות בשר במחבת ברוטב שמנת צמחית, עשבי תיבול וחרדל דיז'ון גרגרי למבוגרים או לילדים בעלי טעם משובח J או שלוקחת אותן לכיוון האסייתי כפי שתראו במתכון למטה.
על פסטרמות ונקניקים אין צורך להרחיב, כל מי שצריך לשלוח ילדים בבקר לגן או לבית ספר עם ארוחת 10, במיוחד ילדים בררנים, ולסיים הכנות בחצי שעה הכי קצרה ולחוצה במשך היום… סנדביץ' עם פסטרמה או נקניק הוא פיתרון מעולה, אצלנו בבית לפחות, ועל הדרך אפשר לדחוף בכריךעלה חסה או מלפפון כך שיש כמעט את כל אבות המזון – דייני.
מי שמגדל בבית ילד/ה סרבן אכילה יבין אותי.
מתכון מספר 1
כדורי בשר בנוסח אסייתים –
מתכון שגילי, הירקן המהמם שלי נתן לי את המתכון:
למעבד מזון מרוקנים פחית חלב או מי קוקוס, עגבנייה אחת חתוכה לקוביות, שן שום אחת, צרור נאה של כוסברה – מי ששונא שלא ישים, חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר מקולף, חצי כפית משחת קארי אדומה (אם המנה היא מיועדת לקטנטנים רצוי להשמיט), מעט מלח.

מרסקים את כל הכבודה למחית די דלילה, שופכים לסיר או למחבת עמוקה ומחממים על אש קטנה. מניחים את קציצות הבקר המתובלות ומבשלים על אש נמוכה כ10 דקות.

בינתיים מרתיחים מים בסיר וכאשר המים רותחים מבשלים פסטה או אטריות אורז, מסננים ושמים בקערית, יוצקים מהרוטב המבושל, שמים את הקציצות ואוכלים.
מנה מספר 2
בסגנון דיינר אמריקאיJ כריך BLT – מכינים כריך עם מיונז, פרוסות נקניק איטלקי, עגבניה חתוכה וחסה
בתוספת צ'יפס עם עשבי תיבול אפוי בתנור וסלט קולסלאו.
שוטפים היטב שניים שלושה תפוחי אדמה, פורסים לפרוסות דקות וחותכים לצורת מקלות.
מערבבים בקערה רבע כוס שמן זית, מעט מלח ים אטלנטי, כפית מיורן מיובש, כפית רוזמרין מיובש, שן שום כתושה ומעט פפריקה אדומה מתוקה. מעסים היטב את מקלות תפוחי האדמה, מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, מחממים את התנור לחום של 220 מעלות ואופים את תפוחי האדמה עד אשר הם זהובים.
מסדרים יפה בצלחת, שמים תלולית סלט קולסלאו והנה ארוחה שגם סרבנים קטנים יאהבו.
מנה מספר 3
סלט כרובית צלוייה עם רוטב בלסמי וגבינת פרמזאן
הכרוביות בשיאן עכשיו, את המתכון מצאתי באתר אמריקאי וטעמו נפלא
לוקחים כרובית אחת גדולה, מפרקים לפרחים קטנים, מפזרים את הפרחים על גבי תבנית אפייה, מזל]ים שמן זית, כמות של בערך שתיים וחצי כפות וזורים מעט מלח ים אטנטי. מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור כ20 דקות עד אשר הכרובית נשזפת, כמעט נשרפת.. (אבל לא יותר מידי)
מוציאים מהתנור, מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים שתי כפיות חומץ בלסמי מגררים מעל גבינת פרמזאן ומגישים.













