מאחר ואני חולת סוכרת שמחתי על הפחתה בסוכר , ולקראת שבת אפיתי איתו עוגה טעימה שבתי מאוד אוהבת לקפה.
העוגה בחושה ורכה וניתו לשמרה כמה ימים במקרר ולחממה מעט במיקרו .
בחום הזה ההכנה הקלה שלה מענגת .
כלי אחד ,חומרים זמינים ויש .
החומרים שלה לתבנית קוגלוף קטנה או סיר פלא או תבנית ח.פ בינונית –
משמנים את התבנית בספריי שמן
150 גרם חמאה מומסת ומצוננת לפושר.
4 ביצים גדולות
200 גרם סוכר
שקית קטנה קמח תופח או 350 גרם משקית של קילו.
כוס מיץ תפוזים וקליפה מתפוז אחד טרי .
מיכל שמנת חמוצה,לבן או עוגורט
לשיש-2 כפות אבקת מיץ תפוזים (יש בחנויות מתמחות או מעדניות רוסיות)או טיפת צבע מאכל כתום כמו של כנאפה (לא חובה)
ההכנה-
ממיסים בסיר בינוני את החמאה ומצננים מעט.
מוסיפים ביצים וסוכר וטורפים היטב .
מוסיפים את שאר החומרים וטורפים עד לאיחוד הקמח וזהו .
מעבירים 3/4 עיסה לתבנית המשומנת ולשאר העיסה מוסיפים את אבקת המיץ או טיפת הצבע.
מוזגים מעל העיסה בתבנית ובמזלג יוצרים שיש .
אם לא רוצים אז פשוט מעבירים את כל העיסה לתבנית .
אופים בתנור עם 180 מעלות טורבו כ-40 דקות.
בודקים בשיפוד שהעוגה מוכנה ומצנני אותה היטב.
מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר.
לקישוט חתכתי תפוז לפרוסות דקות ופיזרתי סוכר
אפיתי עד אשר התקרמלו הפרוסות וציננתי היטב .
לפרווה תחליפו למחמאה ובמקופ שמנת קרם קוקוס .לא אותו טעם אבל גם טעים.
בתיאבון .













