הצטיידתי בתבנית קוגלהוף גבוהה,ובער לי בעצמות לנסות אותה.
והיום שישי ,הזדמנות מצוינת לעוגת תפוזים ריחנית,רכה..עם שקדים.
עוגה פשוטה,ללא הפרדה של ביצים,הכל בקערת המערבל..45 דק' והיא שלכם,
והריח….ממממממ
אתם חייבים /ות לנסות !
המצרכים לתבנית קוגלהוף או לתבנית עגולה מס' 26
4 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
1 כוס שמן קנולה
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
2 כפות גרידת תפוז
2 וחצי כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות
מערבלים את הביצים,ומוסיפים סוכר.
בהדרגה,מוספים נוזלים-שמן,מיץ תפוזים וגרידת תפוז
מוסיפים קמח ואבקת אפיה מנופה..וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
משמנים תבנית היטב במעט חמאה רכה/מחמאה מסביב לתבנית,ומפזרים שקדים מולבנים על כל דפנות התבנית,
בוזקים מעט סוכר לבן/חום על השקדים.
שופכים את בלילת העוגה לתוך התבנית
אופים כ-45 דק'.
מצננית,ובוזקים אבקת סוכר .
שבת טובה,רגועה ושקטה.













