הבצק של דוד הניב מלבד הגביניות גם עוגת שמרים נהדרת,
כמה טוב יוצא מ1 ק"ג של קמח.
שמרו את המתכון המוצלח הזה לדעתי אפשר למלא גם בשוקולד ובחלבה.
חומרים:
1 קג קמח לבן
3 כפות שמרים יבשים – השתמשתי בשקית שמרית
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת
חצי כוס שמן
3 ביצים
2 וחצי כוסות מים
ללוש לבצק אחיד ונעים
להתפיח 40 דקות
להדליק תנור על 180 מע’
למלית:
500 גרם גבינת טוב טעם- או כל גבינה כחושה אחרת לאפייה
2 חלמונים
3 כפות קונפלור
3/4 כוס סוכר
כף תמצית וניל
200 גרם צימוקים
לערבב היטב את החומרים.
סירופ סוכר: 3/4 כוס סוכר+ 1 כוס מים לבשל עד שהסוכר נמס
הכנה:
את הבצק לשטח בעזרת מארוך, למרוח את המלית ולגלגל ,
אחת לחצות את הגליל וללפף את שני החלי הבצק.
אפשר למרוח בביצה טרופה.
להניח בתבנית/מגש על גבי נייר אפייה
לאפות 180 מעלות 35 דק' עד הזהבה יפה
כשמוציאים מהתנור למרוח בסירופ סוכר.
בהגשה לפזר אבקת סוכר מעלה












