חייבת להזהיר אתכם:
עוגה שהיא אסון – לא הפסקנו ליישר…
זוכרת תמיד את עוגת השזיפים של אהרוני שאמא שלי היתה מכינה פעם. העוגה הזאת דומה, רק עם יותר ביצים ותיבלון שונה. ממליצה בחום- אפילו הילדים התענגו.
לשתי תבניות חלה או שלוש תבניות אינגליש קייק:
12 שזיפים סגולים
2 כפות ברנדי/קוניאק (לי היה בבית ליקר דובדבנים והיה מעולה)
5 ביצים
2 כוסות סוכר
כפית תמצית וניל
200 גרם חמאה רכה מאד
גביע שמנת חמוצה 9%
מיץ מלימון עסיסי+ גרידה ממנו
3 כוסות קמח תופח
חמאה רכה מאד+ כשתי כפות סוכר חום לתבנית + חצי כפית קינמון למי שאוהב.
סוכר חום+ קינמון לבזיקה מעל העוגות.
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לכ-180 מעלות.
- שוטפים את השזיפים וחותכים כל שזיף לכארבע פרוסות עבות
- מערבבים את השזיפים והאלכוהול הנבחר לשעה ומניחים למנוחה במקרר
- מגרדים דק קליפת מלימון גדול וסוחטים אותו. שומרים יחד בצד.
- משמנים את התבניות בחמאה הרכה ובוזקים סוכר וקינמון על כל השוליים והתחתית.
- מקציפים במערבל ביצים, סוכר ותמצית וניל עד להקצפה יפה.
- מוסיפים את החמאה הרכה עד לבלילה חלקה, ללא הקצפה ארוכה.
- מוסיפים שמנת חמוצה, מיץ וקליפת לימון ומערבבים מעט מאד עד לבלילה חלקה.
- מוסיפים קמח תופח ומערבלים מעט מאד. אפשרי גם לערבב ידנית. אני מוסיפה לבלילה את הכף או שתיים ליקר שנותרו בקערת השזיפים – לא חייבים.
- מניחים פרוסות שזיפים על כל תחתית התבניות המשומנות והמסוכרות בצורה צפופה, מעבירים מחצית מהבלילה מעל לשזיפים, מניחים עוד שורה של שזיפים ושופכים את יתרת התערובת לתבניות.
- מפזרים מעט סוכר חום וקינמון מעל ומכניסים לתנור.
- אופים כ-45 דקות, תלוי גודל תבניות עד שקיסם יוצא יבש.
בתיאבון














