דרלינג שלי שכח שילדינו עפו לחייהם ואני חולת סוכרת והופיע בפתח הבית עם ארגזון של קרמבו ..ממתק אהוב ומטריף…
הם ישבו כך כשבועיים מבלי שנגענו בהם…
ביום שישי האחרון הוזמנתי לבת דודתי לארוחת ערב והרעיון שט לי בנבכי המוח…
יישמתי אותו ויצא עילוי .משתפת אתכם בהנאה הזו .
לתבנית הגדולה ביותר חד פעמית זו שבגודל התנור כדי שתספיק לכולם…תהיה דרישה לעוד…באחריות.
למצרכים –
20 יחידות קרמבו
לעיסת העוגה-
200 גרם חמאה בטעם שוקולד (קניתי בטיב טעם )
אפשר להחליף ב-200 גרם חמאה נמסה ו100 גרם שוקולד מריר נמס
400 גרם קמח לבן רגיל
4 כפות גדושות קקאו מר של עלית
3 כפיות גדושות אבקת קפה נמס בטעם אספרסו או אחר רק לא של עילית הפשוט כי הוא חלש מדי
2 כוסות חלב חד פעמיות
1 כוס מים חד פעמית
3 שקיקי אבקת אפיה
2 כוסות סוכר (300 גרם)
3 ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
מקציפים את כל חומרי העיסה יחד .
העיסה צריכה להיות סמיכה כמו מיונז סמיך אם צריך ,יש להוסיף מים .
מסדרים את הקרמבו בקרקעית תבנית האפיה
מעבירים את עיסת העוגה בעדינות בין הקרמבו .העיסה מכסה 3/4 מגובהם.
מעבירים לתנור ואופים קודם על 200 מעלות כ-10 דקות מכסים את תבנית האפיה בנייר אלומיניום לא מהודק
כדי שהשוקולד מעל הקרמבו לא ישרף כי הוא חשוף ,
ומנמיכים ל-150 מעלות . ממשיכים לאפות עוד כעשרים דקות .
העוגה צריכה להיות עדיין לא אפויה לחלוטין כמעט כמו סופלה .
מקררים ומגישים פושר עם גלידה או קצפת טריה.
מרקם הקרמבו מעל מתנהג כמו נשיקה והחלק השקוע רך .
ההנאה מובטחת .















