העוגה הזו התבשלה לי בראש ברגע שראיתי את חלב האורז שקיבלתי
זכרתי פודינג ילדות שאותו הכינה סבתא שלי וציפתה את עוגת הפסח שלה …
נהגנו לגנוב לה את שאריות הפודינג שנפל לשוליים או לאכול את הפודינג מבין שכבות העוגה ולהותיר את המצות מיותמות…
מאחר ואמצעים רבים לא היו וכשר בעייתי לפסח היא נהגה לבשל אורז ולטחון .להסמיך בקורנפלור וקקאו …
אייי זכרונות הילדות כשהם עולים לא ניתן לעמוד בהם ואתה מחייך בדביליות ומזיל ריר…
אצלי הפודינג שינה קצת פאזה
נתתי בו טעמים עשירים וציפיתי עוגת שוקולד נימוחה שאני מכינה תדיר ומלווה בגלידה
את העוגה מכינים במיקרוגל בתבנית 28 מזכוכית או סיליקון
מניחים בקערה 2 כוסות סוכר
3 כוסות קמח
2 שקיקי אבקת אפיה
100 גרם פחות 2 כפות גדושות קקאו שילכו לפודינג
כוס שמן
2 ביצים
2 כוסות חלב
קליפה מתפוז קטן מגוררת
כמה טיפות תמצית וניל
(כוס- כוס חד פעמית הקטנה לשתיה חמה מקרטון)
טורפים הכל יחד רק עד שלא יהיו גושים
מניחים נייר אפיה על התבנית ומוזגים את העיסה
מבשלים במיקרוגל 10 – 12 דקות לפי חוזק המיקרוגל
מוציאים ומרטיבים את שולי העוגה בכוס סירופ מחצי כוס מים חצי כוס סוכר ותמצית וניל או ליקר כלשהו
מכינים את הפודינג
ליטר חלב אורז- בכל מרכול כבר יש
מיכל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר או חלב
כמה טיפות תמצית תפוז
5 כפות גדושות קורנפלור מומסות בתוך כוס מים חד פעמית לשתיה חמה
6 כפות סוכר חום גדושות
2 כפות גדושות קקאו מר
מניחים בסיר את הכל חוץ מהקורנפלור המומס
מביאים לרתיחה שהשוקולד ימס וכן הקקאו והסוכר לבחוש תדיר שלא ידבק לסיר
מוסיפים את הקורנפלור המומס ובוחשים עד שיסמיך
מעבירים חמים מעל העוגה החמימה
מקררים מעט ומקשטים
מרשמלו קטנים , תלתלי שוקולד לבן …בעצם מה שאוהבים
בטעות כיסיתי את העוגה החמימה והמרשמלו נמסו לי לתוך הפודינג שזה עילוי
אוכלים חמים ולא קר .
ניתן עם קצפת דובדבנים ליד .














