עוגת שוקולד חגיגית

עוגה רכה ונימוחה עם מרקם בראוניז, בציפוי גאנש וקצפת – חגיגי וטעים

IMG_1798

למצרכים:

לעוגה:

200 גרם חמאה (או מחמאה לקבלת עוגה פרווה)

200 גרם שוקולד

200 גרם סוכר

200 גרם שקדים מולבנים טחונים

6 ביצים

2 כפות תמצית רום

לגאנש:

200 גרם שוקולד מריר

1 קופסה שמנת מתוקה (250 מ"ל) (או שמנת ריץ' לקבלת מתכון פרווה)

לקצפת:

1 שמנת מתוקה (או שמנת ריץ' לקבלת מתכון פרווה)

3 כפות סוכר

לעיטור:

קקאו

להכנה:

1. להמיס במיקרוגל חמאה יחד עם שוקולד. לערבב את שניהם עד שיתאחדו.

2. להקציף ביצים שלמות עם סוכר עד שהבלילה תתפח ותהיה בהירה.

3. להוסיף את השוקולד לבלילת הביצים ולערבב עוד 3-4 סיבובים עד איחוד.

4. להוסיף את הרום ואבקת השקדים ולקפל לשוקולד.

5. להעביר לתבנית משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות. לקרר היטב רצוי 3 שעות במקרר.

לגאנש:

להמיס במיקרוגל שמנת עם שוקולד ולערבב עד שיתאחדו. לקרר היטב עד שיהיה ניתן לזלף את הגאנש עם שק זילוף – רצוי לילה.

לקצפת:

להקציף את השמנת עם הסוכר עד שתתיצב.

*** לזלף את הגאנש והקצפת על העוגה, לעטר עם אבקת קקאו ו….. לשים במקרר לקירור וייצוב.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב