עוגה אפויה, מאוד מיוחדת ומפתיעה בגלל הרכיבים הבלתי שגרתיים שבה. העוגה לא גבוהה, אבל עם הרבה הרבה נוכחות. הטעמים העשירים של השוקולד ואגוזי הלוז משכרים את החושים, שילוב הטעמים המדויק גורם לאושר עילאי לטועמים.
לעוגה בקוטר 24
למצרכים:
לעוגה:
5 ביצים
6 כפות סוכר
13/4 כוסות אגוזי לוז טחון
3 כפות קמח תופח (זו לא טעות!)
2 כפות קקאו
80 גרם חמאה מומסת
לקרם:
200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
7 כפות נוטלה
בנוסף:
1 כוס וופלים מרוסקים (הכי טעימים הדקים של לואקר באריזה הצהובה)
15 יח' פרר רושר
1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים (גס)
להכנה:
1. במיקסר עם וו הקצפה להקציף את הביצים השלמות עם הסוכר, עד שתתקבל הקצפה בהירה ותפוחה.
2. להוסיף את החמאה המומסת תוך כדי פעולת המיקסר, עוד 1-2 דקות.
3. להעביר את החומרים היבשים לקערה ולערבב אותם היטב (אגוזי לוז-טחונים, קמח תופח, קקאו). לערבב את החומרים היבשים לתוך הבלילה ולערבב בקיפול עד איחוד.
4. להעביר לתבנית משומנת ולאפות כ- 30 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. לצנן היטב.
5. להכנת הקרם: להמיס את השוקולד ולקרר אותו לטמפרטורת החדר. להוסיף לשוקולד את הנוטלה, ולערבב אותם היטב. לשים בקערת מיקסר עם וו הקצפה חמאה (מרוככת מעט – לא לרכך במיקרו אלא להשאיר בחוץ על השיש כשעה) ואת השוקולד ולהקציף יחד עד שמתקבל קרם בהיר מעט מוקצף. זה הקרם הכי טעים שאכלתם בחייכם!
6. להרכבת העוגה: לחתוך את העוגה באמצע, לשים מחצית מהקרם, לפזר מעל את שברי הוופלים, לסגור את העוגה עם חלקה השני. לצפות את העוגה בקרם שנותר, בדפנות העוגה לשים אגוזי לוז קצוצים ומעל לקשט עם פרר רושר.
7. אחרי שתכינו את העוגה – תבינו על מה אני מדברת. 🙂
אהבתם את המתכון? עשו לייק
אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!















