עוגת סולת תפוחים משמש צימוקים וקינמון

תמונה אחת שווה אלף מילים והמון תמונות זאת כל העוגה בשלבים…

ראשונה

" ולפעמים כשאני כך לבדי

אני חוזרת לסמטאות נוף ילדותי"

אל נעורי שנעלמו עם השנים"…

לריחות ולטעמים שלא נס ליחם

אותם אני שומרת בלב החם…

ט"ו בשבט בנוף ילדותי זה דבש חרובים, אמרדין, ריבות תאנים ירוקות,

ריבת תפוזים, קליפות אשכולית בקוקוס, עוגיות של תמרים ואגוזים מעמול ומערוד…

אני בחרתי את עוגת התפוחים הכי פשוטה מהירה וקלה.

אני חושבת שאני מכינה אותה כבר 40 שנה אחר שנה

המתכון עבר כמו מרשם עוגות…

ולמה אני אוהבת אותה ? מהסיבה הפשוטה אין בה בכלל עבודה ואין דיוק

עוד תפוח, פחות תפוח והיא תמיד קוצרת מחמאות.

אז ט"ו בשבט שמח מלא בפריחה צמיחה ושתניבו

הרבה פירות של בריאות שמחה ועשייה…

דך מתכונים

קדימה מתחילים…

קערת מס' 1 הפירות עם סוכר וניל וקינמון…

1

לקערה מס' 2

כוס סולת…

2

כוס סוכר…

3

כוס קמח רגיל…4

 

לערב היטב את שלושת הכוסות…6

 

לשמן תבנית פיירקס /חרס לפזר חצי מכמות הסולת קמח סוכר…

7

 

עכשיו לפזר יפה את הפירות מעל הסולת…

8

לפזר מעל הפירות את יתרת הסולת קמח סוכר היבש….

9

להמיס את החמאה במיקרו…

5

ובעזרת כף לטפטף על כל העוגה…

10

וקדימה לתנור…

אחרונה

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום  עוגה שווה קדימה תביאו כפית ישר מהתבנית…

נהנתם?

11

לייק קטן יוסיף המון לפירגון

ועם תלחצו על כפתור עקוב אחרי

אשמח ואודה עד… בלי די – תודה סבתא אילנה.

 

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה