עוגת מוס אורדה ותותים רומנטית

 

עוגת מוס תותים ואורדה

לכולם יש פינת אוכל בקומה הראשונה וחדריהם בקומה השניה

אמה מה…לא חושבים שכשנהיה מבוגרים יותר יהיה קשה לטפס…

מכיון שבת 15 לא אהיה יותר אז את החלטותי ביססתי על הגיון …

הקומה העליונה שלי הפכה לקומת הארוח -עם מטבח ,שרותים וכל הנדרש לארח בכיף

ולמה הסיפור הזה למה…

את האורות החלטתי להרכיב רכים ונעימים ונברשות מהקירות ובצורת נרות ולכן לצלם שם קצת קשה…

את העוגה שלי הכנתי לארח אהובים ובלהט הזמן לא צילמתי באור יום וכך יצא שהייתי חייבת לחתוך אותה

כאילו מה לא יקבלו קינוח בגלל הצילום ? מספיק משגעת את כולם…

אז צילמתי באור הרך ויצאה לי עוגת תחרה עדינה ורומנטית

אבל טעמה אוי אלוה    משובח וגרר מיצמוצים של הנאה מטורפת…

אז הנה לכם הרומנטיקה המתוקה שלי

 

לתחתית-ביסקוטים לכיסוי תבנית קפיצית 28 מרופדת נייר אפייה רק בתחתית
מרטיבים בחלב עם ליקר טוב אני השתמשתי באפרסק .
למלית –
750 גרם גבינת אורדה-קש של גד וטריה-לטעום לפני הקניה
15 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
2 שמנת חמוצה
1 שמנת מתוקה
שקית ג'לטין מומסת בחצי כוס מים חמים ונוזלית
2 כפות סוכר .
מקציפים יחד הכל ובסוף  מוסיפים את הג'לטין
מניחים מעל הביסקוטים
לציפוי
ג'לי תות חפיסה אחת להכין פחות חצי כוס ממה שכתוב על האריזה
לצנן מעט ולהקציף עם כף שמנת מתוקה .זה משנה את צבעו .
מסדרים על המלית תותים שנחתכו באמצע לספר.לא מסירים עוקץ .
מציפים מעל את הג'לי שעדיין נוזלי אך סמיך.
מקררים לפחות 4 שעות .
טעם גנעדן.
לא מחליפים גבינה כי זה הטעם .

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.