
בימים אלה התחלתי ללמוד אצל צמד האלופות בנות מתכוניישן צילום מזון. מסתבר שזה לא פשוט.
לשיעור ראשון הכנתי עוגת זברה והייתי צריכה לצלם אותה בזוית מסויימת. מלמעלה. קוראים לזה צילום טופ.
מכניסה אתכם להכנות לצילום.

התמונה לכאורה יצאה נהדרת אבל זו לא אני.

באתי אליכם, ביקשתי עזרה ואתם כהרגלכם בקודש ישר רצו לכם האצבעות על המקלדת. אז חברימים – תודה.
תודה לכם על ההערות הבונות, על הניואנסים הקטנים שעזרו לי להבין מה אני אוהבת בעצם לראות בתמונה. מקבלת כל ביקורת בברכה. תודה רבה מאד!
ועכשיו כל שנותר לי הוא לתת לכם את המתכון לעוגת זברה בחושה. הרי לשם זה התכנסנו לא? (:
עוגת זברה בחושה היא היא תערובת של תערובת לבנה ותערובת שוקולדית.
מחלקים את הכמות לשניים. חצי אחד תערובת לבנה ולחצי השני מוסיפים קקאו. בתבנית יוצקים פעם כף מהתערובת הלבנה ופעם מהשוקולדית וככה בסוף מתקבלת עוגת זברה בחושה.
היא עסיסית, רכה, נהדרת וכרגיל מכינים בצ'יק צ'ק.

מרכיבים:
3 כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
חצי כוס שמן
2 ביצים
1 כוס חלב
3/4 כוס מים רותחים
3 כפות קקאו
2 כפות שוקולית
גאנש שוקולד
200 גרם שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה.
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
מערבבים בקערה את הקמח והסוכר.
מוסיפים את הביצים, השמן והחלב, ומערבבים. אחרי שהעיסה אחידה מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים פעם נוספת.
מעבירים מחצית מהתערובת לכלי נוסף ומוסיפים לו את הקקאו והשוקולית.
משמנים תבנית מרובעת ויוצקים כף מהבלילה הלבנה לתבנית. על הבלילה הלבנה יוצקים כף מהבלילה השוקולדית. ככה לאט לאט, פעם לבן פעם שחור עד שהתבנית מלאה בבלילות.
לאפות בחום של 180 מעלות כארבעים דקות. להוציא מהתנור, לקרר.
בינתיים מכינים את הגאנש. להמיס במיקרו שמנת מתוקה עם השוקולד כדקה. לערבב היטב. לאחר שהעוגה התקררה לצקת על העוגה.
בתיאבון חברימים!
אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק בבקשה ב SWEET DOOLY תודה!
בהזדמנות חגיגית זו שאתם פה שמחה לבשר לכם שפתחתי אתר חדש שכולו שלי, אשמח מאד אם תבואו לבקר בו. רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY חג שמח!!!
על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה- sweettdooly@gmail.com והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!










