בביקור משפחתי וטיילת שערכנו בבולגריה הגענו לכפר הלנה .
יש שם מחלבה המייצרת גבינות עילוי
הגינות היו כבר בסוף האיסוף לפני הגשמים ומה שנותר היו דלעות , קצת ירק ופלפלים אחרונים
להפצרותיה של קירילקה נשארנו לישון שם ואילתרנו אוכל
למראה הדלעות עניי נצצו ומיד קטפנו אחת בינונית שהפכה קורבן לנסיון הטעים שלי
גייסתי את הסו0-שף הפרטי שלי -אישי היקר ואת הפומפיה של קירילקה וזה מה שיצא.
תמונת העוגה אותנטית וצולמה בכפר הלנה שבבולגריה על מפת השולחן של קירילקה המדהימה .
2 קילו דלעת יפה מגוררת בפומפיה העבה או במעבד מזון גם בעבה…
מערבבים עם כוס וחצי סוכר וכפית קינמון טחון.משרים לכמה שעות .
יווצר סירופ שאותו מסננים ושומרים אותו לסוף ההכנה
בתחתית תבנית עגולה 28 וגבוהה מעל נייר אפיה משומן היטב מניחים את הדלעת שסוננה (לא לסחוט)
מפזרים 50 גרם חמאה בקוביות קטנות
.
,100 גרם חמאה רכה,
,1 וחצי כוסות סוכר (ספל תה שקוף-כי זה מה שהיה שם )
חצי ליטר יוגורט 4.5 אחוזי שומן
,חצי כוס שמן חמניות
אופן ההכנה –
טורפים היטב יחד שלא יהיו גושים (מה שהיה לי שם זה מזלג…)
.מעבירים את העיסה בזהירות מעל הדלעת בתבנית ואופים
שיזהיב משהו כמו 40 דקות לפי התנור שברשותכם בודקים שהעוגה אפויה בקיסם .
בנתיים מודדים סירופ מהנותר שבצד-שתי כוסות ,מוסיפים לו שקית סוכר
וניל או טיפות וניל אם חסר סירופ מכינים ממים וסוכר …
ולקראת סוף האפיה 5 דקות לפני שמכבים תנור מוזגים הרוטב
על העוגה ומכבים תנור משהים ל10 דקות בתנור כבוי
.להגיש רק אחרי שעתיים לפחות בטמפרטורת החדר
מגישים עם שמנת חמוצה או קצפת ליד
עוצמים עניים ומתעלפים מהטעם.













