עוגת דבש מופלאה

בחורה עם מחשב נייד

עוגת דבש מופלאה

מתקבלות 2 תבניות אינגליש קייק

את המתכון המשובח הזה ירשתי מאמי, שבתורה ירשה אותו מאמה, וכן הלאה…

המקור – המטבח היהודי הליטאי. ובמקור – 1 כוס שמן. ואני, בעוונותיי, בכל מתכון שמצריך שמן, עושה "קיצוצים"!  וכך הקטנתי את כמות השמן ל – ¾ כוס והשמיים לא נפלו……

 ועוד טיפ קטן לפני שניגשים למלאכה: כדאי להשתמש באותה כוס מדידה לשמן לדבש ולקפה, ולהתחיל בשמן! כי אז, כשהכוס משומנת הדבש יחליק  החוצה באלגנטיות.

 ולרשימת המצרכים:

 ¼ 3 כוסות קמח רגיל (350 גר')

3 כפיות שטוחות  סודה לשתיה

1 כפית עם תלולית קטנה ציפורן טחון

 1 כוס סוכר חום

2 ביצים

¾  כוס שמן (תירס, חמניות, קנולה)

1 כוס דבש  (אפשר סילאן אבל אל תגלו…)

1 כוס קפה חזק (שוב אותה כוס): ממיסים היטב  ½ 2 כפיות גדושות קפה נמס  ב- 1/3 כוס מים רותחים, ומשלימים במים קרים לכדי כוס.

100 גר' שברי אגוז מלך          }   מערבבים

100 גר' צימוקים                    }        ביחד

100 גר' שוקולד צ'יפס            }       עם כפית קמח

אפשר לוותר על האגוזים למי שלא אוהב

 אופן ההכנה:

 מנפים לתוך קערה בינונית: קמח, סודה לשתיה וציפורן. מערבבים ידנית לתערובת אחידה.

מערבלים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר. כשהתערובת תפוחה מוסיפים אגב ערבול את השמן, אחריו הדבש, אחריו הקפה. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את רוב תערובת הקמח למעט כחצי כוס. מערבלים במהירות מאד איטית (כדי שהקמח לא יתעופף על פני כל המטבח…) כעת מוסיפים בהדרגה מהקמח הנותר עד שמתקבל מרקם לא דליל ולא סמיך, כמו של אשל. יוצקים לתוך 2 תבניות ארוכות,כדי מחצית התבנית, מפזרים מעל, באופן אחיד את תערובת האגוזים-צימוקים-שוקולד, ומכסים מלמעלה ביתרת העיסה. סה"כ כ- 2/3 התבנית.  אופים בחום בינוני-נמוך, 150-160  צ'  כ-  ¾ שעה. בודקים ע"י נעיצת קיסם.

עוגת דבש נשמרת היטב כשבוע ומשתבחת עם כל יום שעובר.