עוגת הגזר הזו נולדה לי ביום אחד של בא לי .
מכירים את בא לי ובא לי ולא יודעים בדיוק מה? אז זה זה .
גזר בשפע בבית כי קניתי בטעות פעמיים מה רע?
וממול עמדה לה קופסת חליטת תה שקבלתי לנסות שח "חוות התבלינים" ריחנית עם לי'יצי בתוכה ואמרתי לעצמי שנכין? יהיה לי חמים ונעים בקור הזה .
אז הכנתי ומעיסוקים רבים שכחתי לשתות והמשקה התקרר לי .
וישולבו השניים לאחת טעימה כל כך .
תראו כמה.
הכנה קלה לעוגה בחושה רכה ועם זאת עם מרקם מיוחד מהשקדים שבה.
אז צריך-לתבנית עגולה 28
5 גזרים גדולים מגוררים גס
2 כוסות סוכר חום בהיר (300 גרם)
כוס 200 מיל חליטת תה של חוות התבלינים האגדית -כזו עם ליצ'י אבל אפשר טעם אחר זה פשוט השתלב מעולה.
מיכל שמנת חמוצה
100 גרם חמאה מומסת בכוס במיקרו
4 ביצים גדולות
350 גרם קמח תופח
50 גרם שקדים משובבים וקלויים במחבת חמה דקותיים
50 גרם צימוקים כהים מושרים בחליטת התה 10 דקות
כפית תמצית וניל
חצי כפית בהרט לעוגיות .הריח מטריף
ההכנה-
בקערה גדולה בוחשים היטב הכל יחד .
מעבירים לתבנית האפיה המשומנת .
אופים כ-40 דקות בחום של 180 מעלות עד שהעוגה מזהיבה .
אם צריך אז עוד כמה דקות .
מצננים היטב ושומרים בטמפרטורת חדר עד האכילה.מפזרים אבקת סוכר למי שאוהב.
מאחסנים במקרר עד 3 ימים ומחממים מעט במיקרו כי טעים יותר כך.
קל,בריא וטעים .















