עוגת גזר ברזילאית בציפוי גנאש שוקולד

המתכון של ויקי גורשטיין מקהילת רגע מתוק לעוגת גזר חלומית. קלה להכנה, טעימה ומרשימה במיוחד

עוגת הגזר הברזילאית של ויקי גורשטיין  היא הזוכה באתגר השבועי. רוצות גם לזכות? הצטרפו לקהילת רגע מתוק  בפייסבוק.

 עוגת גזר ושוקולד ברזילאית (צילום: ויקי גורשטיין)

עוגת גזר ברזילאית  בציפוי שוקולד

המצרכים:

4  גזרים מגוררים גס

½  כוס שמן

כוס וחצי סוכר קנים (אפשר גם סוכר לבן)

4 ביצים

2 כוסות קמח כוסמין לבן או קמח לבן

2 כפיות אבקת אפיה

לציפוי:

150 מ״ל שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד פרה מריר קצוץ גס (אני משתמשת ב 60% מוצקי קקאו)

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל 180 מעלות

לרפד תבנית בקוטר 26 בנייר אפייה

במעבד מזון לעבד גזר מגורד ושמן עד שהמרקם הופך חלק

להוסיף סוכר וביצים ולערבב לעיסה אחידה

להעביר את התערובת לקערה עמוקה ולהוסיף קמח ואבקת אפיה. לערבב היטב רק עד שהחומרים מתאחדים

להעביר לתבנית ולאפות 35 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש

להשאיר את העוגה למשך 10 דקות בתבנית

בינתיים מכינים את הציפוי 

מבשלים את השמנת על אש נמוכה עד שהשמנת מגיעה לסף רתיחה ומכבים את האש

מוסיפים את השוקולד וממתינים כחצי דקה

מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס בשמנת

מחלצים את העוגה מהתבנית והופכים על צלחת הגשה

יוצקים את גנאש השוקולד מעל העוגה בעודה חמה

נותנים לעוגה להצטנן לפני שמגישים