למקווה נהוג להכין מתוקים אמה מה לביתי הקטנה לא היה יום מקווה .
היא התחתנה עם בת הזוג שלה .
אבל מתוקים צריך .
אז מכינים לסלון היופי עוגה טעימה וכך נני שלי אכלה משהו.
היא מאוד בררנית ולא אוכלת בכל מקום וארוחת הבוקר שהוכנה עבורה נאכלה ע"י חברותיה
וכשהיא קלטה אוותי מגיעה עם העוגה החמימה החיוך היפה הזה שלה התרחב לו וכך גם ליבי .
ילדתי האהובה נהנתה ולי זה הכי חשוב .
משתפת אתכם במאפה הטעים שלה .
לתבנית עגולה קוטר 28
חבילת בצק שמרים עלים מופשרת
חצי קילוגרם טבורוג
2 שמנת חמוצה
2 אינסטנט פודינג וניל
כפית קליפת לימון מגוררת
למריחה ביצה
לטפטוף כמה כפות אבקת סוכר וכף חלב.טיפת וניל תוסיף טעם לזיגוג
לסירופ –
100 גרם סוכר ו100 מיל מים + לטעם כמה טיפות וניל .
מקציפים הכל יחד.אפשר להוסיף צימוקים למי שאוהב
פותחים את בצק העלים המופשר חותכים לשתי יריעות .
מורחים מהמלית בנדיבות בקצה כל יריעה ומגלגלים לרולדה.
פורסים כל רולדה לפרוסות עבות של 4 ס"מ כל אחת .
בתבנית המשומנת והמקומחת שלנו מסדרים את הפרוסות אחת ליד השניה ללא מרווחים (כך העוגה תתפח לגובה) בשתי שכבות שטוחות (הפרוסות לא יהיו עומדות כמו בעוגת שושנים אלא כמו מגולגלות)
מורחים בסיום סידור הפרוסות מהביצה הטרופה.
מתפיחים שעה במקום חמים.
אופים בתנור חם 180 מעלות עד שהמאפה זהוב בערך כ35 דקות.
מוציאים מהתנור מורחים מיד סירופ קר במברשת ונותנים להתקרר.
מכינים זיגוג מאבקת הסוכר ,החלב וטיפת הוניל ומטפטפים על העוגה.
טעים לזלול בטמפרטורת החדר.
לגרסה דלה יותר בקלוריות ניתן להשתמש ביוגורט מולר במקום שמנת חמוצה
גבינת הטבורוג 5%
במקום שמרים עלים נין להשתמש בבצק שמרים רגיל שניתן לקנות במקפיאי הסופרים ו…חסכנו קלוריות.
נתראה בשבועות














