למצרכים:
300 גרם אבקת סוכר
600 גרם חמאה (או מרגרינה)
6 חלמונים
900 גרם קמח
ווניל איכותי
למילוי:
צנצנת ממרח חלבה (ממליצה על ממרח חלבה של אחווה – איכותי עם טעם עשיר)
להכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, חלמונים ואבקת סוכר ולעבד עד שלא רואים חתיכות חמאה, אלא נראה כמשחה אחידה. להוסיף בבת אחת את הקמח ולעבד עד קבלת גוש בצק. לא יותר.
להניח במקרר למנוחה של שעה.
לחלק את הבצק לארבע ולרדד על משטח מקומח לצורת מלבן שייכנס בתבנית תנור, שיהיה בעובי של 3-4 מ"מ – ניתן לרדד ישירות על נייר אפייה. לעשות חריצים על הבצק בעזרת מזלג. להמשיך כך עם כל יתרת החלקים.
*** מאוד נוח לעבוד עם גלגלת ולחתוך שאריות בצק – כך שייצא מלבן וכל השכבות ייצאו זהות (פחות או יותר).
לאפות את השכבות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות או עד שהשכבות מזהיבות. לצנן אותם היטב.
להניח שכבה על משטח עבודה, למרוח אותה בממרח חלבה, להניח מעל שכבה שנייה וכן הלאה – עד שמסיימים עם השכבה העליונה עליה מפזרים אבקת סוכר. להניח את השכבות ללילה.
ביום שאחרי, חותכים לריבועים בגודל של 3 על 3 בעזרת סכין מסור (סכין לחם). לשים לב שרצוי לתת לשכבות לנוח לפני חיתוך על מנת שיתייצבו – הן נימוחות ופריכות.
להניח על צלחת הגשה – עכשיו נראה מי יוכל לומר לא…..














