אמא שלי אלופת העוגיות היתה מכינה לנו תמיד פחים אטומים מלאים בעוגיות מסוגים שונים.
אבא ואני נהגנו להגיע הביתה מהעבודה ולשבת על שתיה חמה ועוגיות של אמא .
לא סיפרנו לה איך אנחנו גונבים כשהיא לא מתצפתת.
העוגיות שלה עילוי ולקחת ממנה מתכון כמו לסחוט מים מאבן .
את הבצק של העוגיות הללו פשוט ראיתי איך הכינה ושדרגתי אותו .
הוא פריך,פריר ונמס בפה
ניתן למלא בו כל מלית מתוקה .
אם רוצים אותו מלוח יש להחסיר סוכר ולהוסיף חצי כפית מלח .
בעקבות הכנת ריבת האפרסמונים שלי החלטתי למלא בבצק שלי ריבה.
שיהיה לנו מתוק .
מתכון הריבה בקישור –
http://saloona.co.il/leazohar/?p=2008
לעוגיות צריך-
500 גרם קמח לבן (אפשר מלא)
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
כוס חד פעמית קטנה ושקופה שמן חמניות
מיכל שמנת חמוצה
2 שקיקי סוכר וניל
2 כפות סוכר
לשים בצק נעים לעבודה
מקררים אותו כשעה
מרדדים בין שני דפי נייר אפיה מקומחים לעלה לא דק
מורחים שכבה עבה של ריבה טובה
אפשר להוסיף אגוזים,שקדים וכל מה שפשוט מתחשק .
מגלגלים לגלילה ארוכה.
פורסים בסכין משוננת כמעט עד הסוף.
מניחים על נייר אפיה משומן
אופים 35-40 דקות בתנור חם 180 מעלות לצבע זהוב כמו בתמונה .
מקררים היטב ומאחסנים בקופסא אטומה
נשמר שבועיים
להגשה מפזרים אבקת סוכר.
מתענגים .












