שבת בבוקר יום יפה נוסטלגיה של עוגיות "פובידל" הכי טעימות בפה…
בוקר טוב תתעוררו מספיק לישון בחוץ קצת רטוב ואין יותר טוב מבוקר
של "עוגיות ריבת פובידל" וכוס קפה.
אלה לא עוגיות חמאה, אגוזים, שקדים, פקאן, אלה עוגיות ילדות הכי פשוטות
שיש בלי חמאה עם המון מחמאות.
יש מתכונים שאסור לשנות אלה בדיוק המתכונים הנוסטלגיים שעוברים מדור לדור.
כך הכנו אותם לפני 50 שנה וכלום לא השתנה, הן בדיוק באותו הטעם.
ועל טעם עוגיות של ילדות אי אפשר להתווכח.
כל אחד והזיכרונות המתוקים שלו.
זוכרים את "עוגת השמנת" שלי שעלתה לטופ 20
זוכרים שסיפרתי ביום שמכינים את הבצק מכינים עוגה ועוגיות…
הבטחתי את המתכון?
אז הבטחות צריך לקיים והנה המתכון עם כל התמונות לפניכם.
מי שרוצה להכין את העוגיות בחמאה ? שתכין, אני את הטעם עם חמאה לא מכירה,
כי גדלתי רק על הטעם של פעם.
גם את ריבה הפובידל לא לנסות להחליף !
אני עשיתי את כל הניסויים של דובדבנים מישמש… רציתי להיות יותר חכמה
אבל לא הצלחתי – זה לא אותו הטעם נקודה.
אחרי שתשתמשו בריבה פעם אחת תבינו את ההבדל הגדול.
סבתי עליה השלום היתה מכינה עם השכנות את הריבה פעם בשנה משזיפים יבשים
בט"ו בשבט לא יודעת למה המתכון חמק מעיני, אולי הייתי בנטיעות ולכן לא יצא לי
אף פעם לראות אותה מכינה זאת.
אני קונה את של 778 הצנצנת ממש יפה ומרובעת מורידה את הנייר במים חמים
ואז יש לי גם צנצנות תבלינים יפות – וגם עוגיות פובידל טעימות.
הכל תלוי גם בגודל התבנית אני מכינה תבנית קטנה
30X30 או פיירקס 20X40
לתבנית גדולה של תנור תכפילו כמויות.
לי ולמר אדון קהלת זה מספיק למשפחה יותר גדולה זה לא מספיק…
אז בשביל שבת בבוקר פטפטתי מספיק…
תפשילו שרוולים וקדימה זה הכי פשוט וקל..
הבצק ראו את גרידת הלימון בנדיבות
חצי בצק על התבנית ראו סימני האצבעות…
למרוח יפה את ריבה הפובידל זוכרים לא אחרת !
בפומפיה גסה לגרור את הבצק מעל….
להכניס לתנור חם ולאפות עד שיזהיב…
לחתוך את העוגיות כשהן קרות…
להכניס לצנצנת ולסגור…
אם נאים השכנים בעיניכם תעשו משלוח מנות…
עכשיו שבת בבוקר יום יפה תכינו כוס קפה ותהנו…






















