עוגיות מרציפן צבעוניות ושמחות

בחורה עם מחשב נייד

מימונה. הדובדבן שבקצפת של פסח, גולת הכותרת של חג המצות. שנים שלא חגגתי מימונה אותנטית כהלכתה-  מהיום ההוא שמֶמֶה הלכה לעולמה.  מימונה אצלה הייתה חגיגה לעיניים ולבטן,  עשרות עוגיות שכל אחת מהן קיבלה טיפול אישי ומסור בטעמה, צבעה ועיצובה (היא הייתה אמנית!!! ) ריבות בשלל צבעים וטעמים, הז'באן הידוע ומגדלי מופלטות נוזלות חמאה ודבש ומגש שעליו נח קומקום מרוקאי אותנטי  וסביבו כוסות שקופות מאויירות אשר המתינו רק למזיגה הגבוהה של התה עמוס הנענע שייחדה את מֶמֶה (מגובה מטר וחצי היא הייתה מצליחה לפגוע בול לכוס ) . ואחת מהעוגיות האהובות עלי עוד מהשנים ההן הן עוגיות המרציפן, שקדים טחונים שוחים במי סוכר בשלל צבעים שמחים וצורות שונות . אז למימונה כנראה השנה לא אלך אבל לא מגיעה לי איזו עוגיית מרציפן??? נראה לכם??

11103020_10153173555951280_788576283137474561_n

 

עוגיות מרציפן :

500 גרם שקדים לבנים טחונים (לא דק )

1 כוס מים

500 גרם סוכר

2 כפות מיץ לימון

1 כף תמצית שקדים

11133826_10153173795196280_1725110284518608866_n

 

בסיר שמים  את כוס המים, הסוכר ומיץ הלימון ומבשלים עד להיווצרות קצף מסירים מהאש. מוסיפים את השקדים הטחונים  ותמצית השקדים . מערבבים כ- 15 דקות עם כף עץ , מצננים היטב ומחלקים ל-4 כדורים , כל כדור צובעים בצבע מאכל (תמיד עדיף צבע מאכל ג'ל)  ויוצרים כדורים / צורות  (במידה והתערובת מעט דביקה מרטיבים קלות את הידיים ) .  טובלים בסוכר ומסדרים במנז'טים , אפשר להוסיף  חצאי אגוזי מלך בצדדים או להכניס לתוך תמר או כל מה שעולה על רוחכם .

 

אז קולולולולולולו תרבחו ותסעדו

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kbaILAMwH24&list=PL97BE61083D8B6FBB&index=15]