לא טוב היות האדם לבדו… גם בבלוגו.
לכבוד יום הולדת שנתיים לבלוג ״על קצה המזלג״ של חברתי המהממת דגנית הילף כהן, החלטנו לעשות החלפות של מתכונים.
אני נתתי לה במתנה את פינוק הטופי והאגוזים שלי שהיא העלתה לבלוג שלה, היא נתנה לי את המתכון המאלף שלה למקרונים.
לבלוג של דגנית קוראים, כאמור, על קצה המזלג, אך המתכונים שהיא נותנת מדויקים, מוצלחים ומפורטים מאד.
לדגנית יש סיפורים על ילדותה בקיבוץ, על הקשר שלה לארץ, על סדנאות בהן השתתפה וגם על המשפוח׳ה שלה ( טוב, לא יותר מדי, הם לא מרשים לה הרבה).
הבלוג של דגנית מקסים, רואים שהאסתטיקה חשובה לה מאד. כל תמונה מוקפדת, כל עוגה פסל אומנותי. ממש כך! כדאי לכם להציץ. אפשר גם לעשות מנוי ולקבל למייל התראות בכל פעם שרשומה חדשה עולה לבלוג.
אחרי כל ההקדמות ניגש לכיבוד שדגנית הביאה לחגיגה:
עוגיות מקרון
המצרכים:
5 חלבונים
60 גר` סוכר לבן דק
380 גר` אבקת סוכר
250 גר` אבקת שקדים
למילוי:
150 מל` שמנת מתוקה
150 גר` שוקולד מריר
הכנת העוגיות:
מנפים אל קערה את אבקת הסוכר ואבקת השקדים במסננת דקה. (מה שלא עובר דרך המסננת לא נכנס לקערה)
מקציפים את החלבונים עם הסוכר הלבן במהירות גבוה עד לקבלת קצף רך. (בערך במרקם של קצף גילוח)
מקפלים את החומרים היבשים, באופן ידני, אל תוך הקצף עד שהתערובת אחידה. (לא לפחד לערבב, כאן אין צורך בתנועות קיפול עדינות)
מרפדים תבנית בנייר אפיה.
מכניסים את המסה שהתקבלה אל תוך שקית זילוף חד פעמית, ומזלפים עיגולים קטנים במרווחים של כ- 2 ס"מ האחד מהשני.
לפני האפיה, משאירים את התבנית כחצי שעה בחוץ להתייצבות ורק אז מכניסים לתנור.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מע` כ- 15-20 דקות.
לאחר האפיה מקררים את העוגיות בטמפ` החדר כשעה, ורק אז מפרידים את העוגיות מנייר האפיה.
הכנת הקרם:
בסיר חסין אש מביאים את השמנת לידי רתיחה.
שופכים את השמנת מעל השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה.
מכניסים לקירור למשך כשעה לפחות.
הרכבת העוגיות:
משחררים את העוגיות מהתבנית ומסדרים אותן בזוגות.
מורחים על צידה התחתון של העוגיה קרם שוקולד ומדביקים מעל את העוגיה השניה. (תנו לחיצה קטנה שהקרם יצא מעט החוצה)
לאחר שכל הסנדויצ`ים מוכנים, מכניסים למקרר. הן יותר טעימות לאחר ששהו במקרר כמה שעות.
תודה דגנית! עד 120!!!
בתאבון!
חיים וטעים!














