למצרכים: (8 לחמניות סקונס)
200 גרם קמח תופח
80 גרם נפוליאון 16% בטעם שום שמיר
80 מיליליטר מים
30 מיליליטר שמן זית
1 כפית שטוחה מלח
להכנה:
לערבב בקערה את כל הרכיבים בעזרת כף.
להעביר את הבצק שנותר למשטח עבודה מקומח וליצור צורת נקניק מוארך.
לחלק את הבצק ל-8 חלקים שווים ולשטח כל חלק.
לשים על להבת הגז מחבת ולחמם אותה היטב (ללא שמן!!!). להניח את הסקונס על המחבת החם ולאפות/לבשל על גבי המחבת משני הצדדים עד שישנה את צבעו ויזהיב. (בערך 3 דקות מכל צד).
להוציא את הסקונס ולקרר אותם על רשת (של התנור למשל). טעים מאוד כמאפה, כלחמניה ובכלל.
*** אם המאפה אינו מוכן דיו יש להחזיר למחבת ולתת עוד דקה שתיים מכל צד.
















