סקונס נפוליאון

לחמניות עשירות ללא שמרים מבושלות/אפויות במחבת.

IMG_3102

למצרכים: (8 לחמניות סקונס)

200 גרם קמח תופח

80 גרם נפוליאון 16% בטעם שום שמיר

80 מיליליטר מים

30 מיליליטר שמן זית

1 כפית שטוחה מלח

להכנה:

לערבב בקערה את כל הרכיבים בעזרת כף.

להעביר את הבצק שנותר למשטח עבודה מקומח וליצור צורת נקניק מוארך.

IMG_3088

לחלק את הבצק ל-8 חלקים שווים ולשטח כל חלק.

לשים על להבת הגז מחבת ולחמם אותה היטב (ללא שמן!!!). להניח את הסקונס על המחבת החם ולאפות/לבשל על גבי המחבת משני הצדדים עד שישנה את צבעו ויזהיב. (בערך 3 דקות מכל צד).

IMG_3097

IMG_3098

להוציא את הסקונס ולקרר אותם על רשת (של התנור למשל). טעים מאוד כמאפה, כלחמניה ובכלל.

*** אם המאפה אינו מוכן דיו יש להחזיר למחבת ולתת עוד דקה שתיים מכל צד.

לב