סנייה צמחונית
למצרכים:
2 חצילים פרוסים
5 תפוחי אדמה שלמים (לא מקולפים) מבושלים עד ריכוך
3 עגבניות פרוסות/כ-20 עגבניות שרי חצויות
טחינה גולמית (ממליצה על טחינה משומשום מלא של אל ארז – הכי בריאה ואיכותית)
שמן זית
לימון
מים
צנוברים לפיזור מעל
מלח
פלפל שחור
להכנה:
1. לשים את החצילים בתבנית עם נייר אפיה ולבזוק מעל שמן זית. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שיזהיבו.
2. לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות שמנמנות להמליח ולפלפל.
3. לשמן עם מעט שמן זית תבנית פיירקס (המתאימה לתנור).
4. לפזר שכבה של פרוסות תפוחי אדמה בצפיפות. מעל לשים פרוסות חצילים. מעל לפזר את העגבניות. לבזוק מעט שמן זית ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 15 דקות.
5. בינתיים להכין טחינה דלילה יחסית (טחינה, מים, לימון, מלח) כל אחד לפי טעמו.
6. להוציא את התבנית מהתנור, לשפוך את הטחינה מעל ולפזר צנוברים.
7. להמשיך לאפות עוד כ- 10 דקות או עד שרואים שהטחינה הזהיבה בשולי התבנית.
אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!



















