סלט קוסקוס וירקות כתומים

מתכון לסלט בסגנון טאבולה, עם קוסקוס מהיר הכנה שאליו השתדכו ירקות כתומים צלויים בתנור שהוסיפו טעם, צבע והמון בריאות לצלחת.

כשהזמינו אותי להשתתף בסדנת צילום של בלוגריות אוכל בסלונה עם צלם מקצועי חשבתי שהכי מתאים להתאמן בצילום על סלט קוסקוס. סלט מושקע כזה, עם דברים טובים ובריאים בפנים, אבל ממש לא מסובך להכנה, כי אתם מכירים אותי, אני לא אוהבת דברים מסובכים.

ובכן, הכנתי, ארזתי והבאתי.

אחרי שמושיק בריןהצלם המוכשר (והאדם הנעים והצנוע), לימד אותנו על אור וצל, חשיפה, קומפוזיציות, אביזרים, חצובות וכדומה, הגיע שלב הפרקטיקה. קרן אגם – היפה והאופה  עזרה לי בסטיילינג ותראו איזו תמונה מהממת יצאה לי.

את הבוקר המדהים ומעורר ההשראה הזה אירחה בביתה, ברוב נדיבותה, רותם ליברזון– שהיא בלוגרית אלופה ועורכת סדנאות. תודה לכל צוות סלונה, מי בחזית ומי מאחורי הקלעים על היוזמה, הביצוע, האירוח ועצם המפגש. היה מדהים. את התוצאות אפשר לראות בתמונה: 

סלט קוסקוס וירקות שורש כתומים

המרכיבים:

ירקות כתומים צלויים:

  • 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות (2 ס"מ)
  • 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות כנ"ל
  • 1 גזר חתוך לקוביות כנ"ל
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מלח ים גס

סלט:

  • 1 שקית קוסקוס להכנה מהירה – רצוי מחיטה מלאה, גודל גרגרים "רגיל"
  • 1.5 כוסות עלים קצוצים של פטרוזיליה, כוסברה, נענע וסלרי – תערובת שלהם לפי הטעם האישי
  • 6 בצלים ירוקים קצוצים לטבעות קטנות
  • מיץ מ- 2-3 לימונים (1/2 כוס)
  • 4 כפות שמן זית איכותי (2 להכנת הקוסקוס + 2 לתיבול הסלט)
  • מלח ופלפל
  • אופציונלי – אגוזי מלך , לוז או קשיו קצוצים

אופן ההכנה:

ירקות צלויים:

מחממים תנור ל-200 מעלות.
מערבבים את קוביות הירקות עם שמן הזית והמלח ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
צולים את הירקות עד לריכוך. זה יוצא כ- 20 דקות (אחרי 10 דקות בודקים מה שלומם והופכים אותם, ואחרי 15 בודקים שוב. שלא ישרפו.). מוציאים ומצננים.

ירקות כתומים בתנורמכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן ומצננים.
עד לשלב זה אפשר ואפילו רצוי להכין מראש. אצלי יש תמיד ירקות צלויים במקרר ואני משלבת אותם בהמון מתכונים.

הרכבת הסלט:

קוצצים דק דק את עשבי התיבול.
מערבבים בקערה (בזהירות, בלי למעוך) את הקוסקוס עם עשבי התיבול וחצי מכמות הבצל הירוק.
מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול (במידת הצורך) ומעבירים לצלחת הגשה יפה.
מפזרים מעל הכל את הבצל הירוק ומסביב את השורשים הכתומים הצלויים.
מעטרים באגוזים (שלי נשכחו בבית, וזה היה מאד טעים גם בלי).

סלט קוסקוס וירקות שורש כתומים 2

 

 

 אהבתם? תנו לי סימן. לייק, תגובה, שיתוף. אם אתם עדיין לא עוקבים אחרי, וכדי שלא תפספסו את הפוסטים הבאים שלי, לחצו על המילים "עקבו אחרי" בראש העמוד מצד שמאל.  

לבריאות!

חיים וטעים!

לעמוד הפייסבוק של מושיק ברין: https://www.facebook.com/myphotostory

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.