ככל שהבנות גדלות הן מוכנות לנסות מאכלים חדשים ולהכיר טעמים חדשים. בשבילי זו הזדמנות מצויינת להגדיל את מגוון הסלטים והתבשילים ולהכין כמויות גדולות, כך שאם לא אוכלים מיד, שמים בקופסאות במקרר וכשהרעב תוקף, יש מיד מה לשלוף.
כדי שההכנה תהיה קלה ומהירה, אני מבשלת 1 ק"ג גרגירי חומוס. משתמשת בכמות שאני צריכה ואת היתר מקפיאה ואז בכל פעם שרוצים להוסיף טעם ומרכיבים מזינים, אני שולפת את גרגירי החומוס המבושלים, מוסיפה לסלט או לתבשיל וכולם מרוצים. הפעם הם שימשו אותי להכנת סלט שמשלב ירקות חיים וירקות צלויים.
סלט כרוב אדום, כרובית וחומוס
מצרכים:
1/2 כרוב אדום קצוץ
2 בצלים לבנים גדולים חצויים ופרוסים
1 כרובית בינונית מופרדת לפרחים
1 כוס גרגרי חומוס מבושל
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
2 כפות שמן זית
מלח גס
לרוטב:
3 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ אורז
1 כף סילאן
מלח, פלפל שחור
לקישוט:
2 כפות טחינה גולמית
.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מרפדים בנייר אפיה תבנית של תנור. מניחים עליה את פרחי הכרובית ואת פרוסות הבצל. מתבלים ב-2 כפות שמן זית ומלח גס. מכניסים לתנור החם לכ-40 דקות, עד שהכרובית והבצל השחימו והתרככו. בזמן הצליה, מערבבים את הירקות מידי פעם.
.
.
3. שמים בקערה גדולה את הירקות הטריים ואת החומוסים.
.
.
4. מוסיפים את הירקות הצלויים.
5. מערבבים בקערית את מצרכי הרוטב ושופכים על הסלט. מערבבים היטב. לפני ההגשה מזלפים טחינה גולמית על הסלט ומגישים.














