סלט ירקות קצת אחרת

סלט בחומץ בלסמי

כבולגריה שורשית אני מכורה לירקות

טריים , מבושלים , קלויים ומה שבא אותו רגע

במיוחד כשיש היצע ענק כמו בארץ והכל צבעוני

אני מאוהבת בפלפלים,בצל ירוק וסגול עגבניות בכל צורה ,חצילים ומה לא.

שבוע שעבר במהלך קניות ברמי לוי נתקלתי בחומץ בלסמי במבצע.

כתוב בתוית שעליו שהוא ממודנה ושם יש חומצים מעולים.

קנינו .

שכחתי לספר שבבולגריה לא מכירים תיבול לימון בסלט שכן אין שם תמיד

הם מתבלים לרוב בחומץ תפוחים או חומץ בן יין עדין ואפילו את האורז שלהם והוא מקבל טעם אחר וטעים .

הבקבוק הושם כלאחר יד במזווה וביום שישי זכרתיו לטובה .

תיבול מיוחד אהוב עלי

ארוחת ערב ובא לי סלט מיוחד .

אז מכינים , מה הבעיה

בדיוק טוגנו להם צ'יפסים טריים והשמן המבעבע נתן לי רעיון. הכנסתי לתוכו פלפלים צהובים קטנים שנוקבו כדי שלא יתפוצצ.ו.

הטיגון הקצר של כמה דקות השאיר אותם קרנצ'יים ועדיין עם טעם מטוגן ועם מעט מהשמן

בנתיים חתכתי לחצי 8 עגבניות שרי קשות ומתוקות

בצל ירוק גדול כולל גבעוליו

וכמה ענפי פטרוזיליה .המלחתי ,פלפלתי בפלפל לבן וטפטפתי מיץ מחצי לימון ו…אז בא לו היחוד .

הפלפלים הוצאו כלאחר כבוד מהשמן הרותח והונחו  רותחים על הסלט הקר.על הסלט?כן כן . .

חומץ הבלסמי זה שקניתי חדש טופטף מעל וסכין שניקבה את הפלפלים הגירה את נוזליהם ואת החומץ גם לירקות מתחת.

זה כל כך אחר וטעים. .

אל תחמיצו

פשוט תכינו

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.