סלט טרי, בריא וטבעוני

היה אצלנו מפגש בבית ואין כמו להכין כמה סלטים, פשטידה, גבינות טובות ולחם ריחני, כדי שיהיה ערב מוצלח וכן היה

 

היה אצלנו מפגש בבית ואין כמו להכין כמה סלטים, פשטידה, גבינות טובות ולחם ריחני, כדי שיהיה ערב מוצלח וכן היה

במפגש היו כ- 15 אנשים ורציתי שיהיה שולחן צבעוני ויפה עם מיטב מירקות ארצנו המצוינים.

אז הכנתי סלט אטריות אורז עם בטטה, שעליו כתבתי בפוסט הקודם. הכנתי גם טחינה עם הרבה כוסברה, סלט פלפלים מבושל וחריף אש!, סלט חצילים בטחינה, סלט כרוב אדום קראנצ'י וטעים וסלט ירוק עם גרעינים קלויים וכרובית אפוייה.

סלט ירוק, מרענן, טרי ובריא וגם טבעוני.

 

והנה המתכון שלו:

 

מצרכים:

שמן זית

מלח

חצי כרובית מפורקת לפרחים

1 קולורבי

2 גבעולים סלרי ללא העלים

חצי צרור פטרוזיליה או כוסברה

5 בצלים ירוקים

2 לימונים

50 גרם גרעינים חמנייה קלופים

50 גרם גרעינים שחורים קלופים

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 200 מעלות ושמים נייר אפייה על תבנית ומפזרים עליהם את פרחי הכרובית. מתבלים ב- 2 כפות שמן לערך (אפשר להוסיף או להשתמש בספריי שמן) וכרבע כפית מלח אטלנטי (אפשר גם מלח רגיל). לאפות בתנור כחצי שעה עד שהכרובית קראנצ'ית ושחומה.

קולים במחבת על אש בינונית את הגרעינים וכל הזמן מערבבים, שלא יישרפו. כאשר הם משחימים להוריד מהאש ולצנן.

מוציאים מהתנור לצינון ומתחילים עם קיצוץ דק של הירוקים – סלרי, קולורבי, פטרוזיליה ובצל ירוק.

מתבלים את הסלט בלימון, שמן זית ומלח. מתחילים בלימון שלם וטועמים. אני אוהבת את הסלט חמוץ ולכן השמשתי בשני לימונים, אבל זה תלוי בטעמכם האישי.

מעל הסלט לפזר את הגרעינים ולסדר את הכרובית מסביב.

עדיף לאוכל מייד, כדי שהקראנצ'יות של הגרעינים תישמר

 

טעים, מזין ובריא מאוד.

סלט ירוק_800x450 סלט ירוק 1_800x800