אצות ותכולת היוד שבהם נקשרות בעיקר לבריאות בלוטת התריס וההורמונים שלה.
אך ישנם מאמרים המצביעים על עלייה בתאי מערכת החיסון. ובימי החורף הקרים האלו כדאי לחזק את מערכת החיסון להגן על הגוף ממחלות החורף.
את הוואקמה אפשר לקנות בכל סופר שיש לו מדף של מוצרים מהמזרח ומחיר חבילה 9.99-14.9₪
ממליצה לקחת חופן לשטוף היטב מספר פעמים
(בכל זאת אצה שגדלה במים ויכולה לספוח ארסן בדומה לאורז)
לאחר השטיפה, אני משרה במים עוד 10 דקות ושוב שוטפת.
כפי שתראו בתמונות הבאות הקסם מתרחש ומהאצה יבשה, מקבלים מוצר אחר לגמרי, אצה רחבה בצבע ירוק בקבוק.
לוקחת 2 מלפפונים שבימים רגילים הויכוח הנצחי עם בעלי וב הוא לקלף או לא לקלף? זאת השאלה אני טוענת שכל הבריאות נמצאת בקליפה, כמות גדולה של תאית של כלורופיל מנקה לנו טוב טוב את צנרת המעי. ואילו הטיעון של בעלי הוא: ככה אמא שלי עושה בבית. אם טיעון כזה מלומד קשה להתווכח.
בכל מצב במתכון הזה אני אכן מקלפת את הקליפה , וגם את שאר המלפפון , ככה גם עם הגזר.
מוסיפה שברי אגוזים , פקאן ,אגוזי מלך, (קשיו הולך מצויין גם), חמוציות יבשות אני אוהבת להשתמש בגולדן ברי מלאות בויטמינים ומינרלים, והן ללא סוכר, החמוציות הרגילות ללא סוכר ממותקות במיץ תפוחים וזה עדין סוכר.
מוסיפה אבוקדו, מלח ולימון
לסיכום המתכון:
2 מלפפונים
1 גזר
חופן וואקמה
חופן אגוזי מלך, פקאן – לשבור מעט
אבוקדו
קורט מלח הימלאיה
לימון
אופןי ההכנה:
את וואקמה לשטוף טוב מספר פעמים,
קלפו את המלפפון והגזר לרצועות, את האבוקדו חיתכו לרצועות , ערבבו הכל יחד עם האגוזים והחמוציות
בתיאבון
אפשרות נוספות בימים הקרים הללו אני מוסיפה למרקים אצת וואקמה.
לא רק של המבוגרים גם של הילדים (איום קטן אחד על כך שאם הם חולים לא ניסע לחרמון, גומר את כל הצלחת, אצלי לפחות).
ילה תהנו מהחורף

***אנשים הלוקחים תרופות לבלוטת התריס או סובלים ממחלות הקשורות לבלוטה יש להתייעץ קודם עם איש מקצוע.
ד״ר ליאת אדרי phd
















