אם יש סלט שכדאי שיהיה במקרר שלך בכל יום בשבוע – זה סלט המרמומה.
המרמומה מקורה במטבחי טוניס והיא לרוב מוגשת לצד ענני קוסקוס, לעיתים חמה מאוד ולעיתים קרה.
המרמומה מקפיצה כל כריך והופכת אותו לחגיגה מטריפה של טעמים, היא נצמדת באופן מושלם, לגבינות, לביצים, לבשרים ולכל מה שמתחשק לך להעמיס בכריך או בצלחת ומשדרגת הכל לטעם על חלל.
המרמומה לא מפונקת, לא דורשת התעסקות מוקדמת, היא לא צריכה השגחה צמודה או 4 שעות פנויות לערבוב, היא לא דורשת לקלף עגבניות או לשרוף את הגמבה ואף על פי זה הטעם, או הטעם שלה מטריף יותר מהריח שלה – זהירות חומר ממכר לפניך!
אחד, שתיים…… מתחילות –
מצרכים:
5 עגבניות בינוניות
1 גמבה אדומה
1 גמבה צהובה
1 גמבה כתומה
1 פלפל חריף ירוק (אפשר להמיר בפלפל שאטה לפי אהבת חריפות)
חצי ראש שום (ניתן להמיר לשום דורות – 4 מנות)
1 כף גדושה כמון
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
מלח
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
לחתוך את כל הירקות בחיתוך גס
לשים את כל המרכיבים בסיר
להביא לרתיחה תוך ערבוב קל
להוריד לאש הכי הכי נמוכה שיש
להמשיך בישול עד לריכוך ואיחוד כל המרכיבים.
יש לערבב מידי פעם ואם טיפה נדבק בסיר – מעולה, זה משבח את הטעם.
מרמומה זה החיים!

















