סירקניז: תבשיל אורז בוכרי

איזבל אלמוג מהאתר "יאמי" חולקת איתנו מתכון בוכרי מסורתי ביתי: אורז עם חזה עוף, חומוס וגזר, וגם מספרת איך פתחה עסק בישול משלה וכמה זה עושה לה טוב

בחורה עם מחשב נייד

 אורז בוכרי של איזבל אלמוג. אתר יאמי (צילום: הדס פרץ)

חומרים ל 2-3 מנות:

 1 בצל גדול חתוך לקוביות

400  גרם חזה עוף חתוך לקוביות / 250-300 גרם טופו חתוך לקוביות

 100 גרם חומוס שלם (יש להשרות את החומוס במים למשך לילה)

4  גזרים חתוכים לקוביות

1 כוסות אורז עגול

חצי ראש שום כתוש

רבע כוס שמן קנולה

רבע כפית כורכום

2 כפיות כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

1.5 כוסות מים לבישול

אופן ההכנה:

מבשלים במים את הבצל, חזה העוף , החומוס והגזרים עד לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות נוספות.

מוסיפים את האורז.

אחרי 15 דקות בערך, כשהאורז כמעט מוכן, עושים גומה באמצע הסיר ובתוכה מניחים את השום.

במקביל, מחממים שמן במחבת.

כשהשמן חם, שופכים אותו על השום שבתוך הגומה.

מערבבים את כל החומרים יחד בסיר וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות על האש הכי נמוכה, עד שהאורז מוכן אך לא דביק.

בתיאבון!

הסיפור של הבשלנית: איזבל אלמוג, 36, גרושה + מחולון

איזבל אלמוג. אתר יאמי (צילום: יחצ)

איזבל עלתה ארצה מקזחסטן כשהיתה בת 11, שם היא גדלה במשפחה מסורתית עם אמא דאגנית ומלחיצה. כדרך לחיפוש עצמאות, החליטה איזבל להתחתן עם החבר שהיה לה אז, כשהיא רק בת 17.

הוריה התנגדו לחתונה בגלל גילה הצעיר, אך לבסוף התרצו ועזרו במימון החתונה. היא הפכה לאמא בגיל מאוד צעיר, אבל תמיד ראתה לנגד עיניה את חשיבותה של עצמאות כלכלית ולכן עבדה כבר משלב מוקדם בחייה.

המסירות האינסופית של איזבל, הנאמנות הגבוהה והטוטאליות שאיזבל הביאה איתה לעבודות השונות בהן עסקה, הפכו אותה למצליחה ומוערכת, אבל עם הזמן היא הבינה שהן גם גובות ממנה מחיר כבד, בעיקר לאור העובדה שלא היה מדובר בעסק שלה והיא לא ראתה את הפירות באופן ישיר.

התובנה הזו עזרה לה להגיע למסקנה שהיא חייבת לפתוח עסק משלה, אבל לאחר שהתגרשה כשהיא בת 29, היא מצאה את עצמה במצב כלכלי לא פשוט ועם שני ילדים. לכן חיפשה איזבל סוג עבודה שיאפשר לה לעבוד מהבית ולבלות זמן עם הילדים.

איזבל תמיד אהבה לבשל, ועל אמה היא מעידה שהיא בשלנית בחסד עליון, מכאן הגיע הרעיון לפתוח מטבח משותף שיתפקד כעסק. שיטוט באינטרנט העלה את האתר "יאמי", ומאז, כבר כמעט שנה, היא חלק מהבשלניות של "יאמי", ומרגישה שהיא מצליחה לשלב אהבה גדולה שלה, עם פרנסה ועם זמן איכות עם הילדים.

"הילדים מאוד עוזרים", מספרת איזבל. "כשאני יוצאת למשלוחים, יש ביניהם תורנות מי עושה כלים, והבת שלי עוזרת לפעמים לחתוך את הירקות לסלטים והתבשילים השונים".

"בישול זה מנחם", היא ממשיכה, "גם למי שאוכל אבל גם למי שמבשל. יש בזה משהו מרגיע. כשאני מבשלת, אני מאושרת".

מה היית רוצה למסור לנשים שרוצות לפתוח עסק?

"כל אישה שרוצה לפתוח עסק, צריכה להעז. לא לתת לפחד לנהל אתכן כי הוא מפריע לזוז. קחו בחשבון שבמקרה הכי גרוע, תוכלו לחזור למקום האחרון שהייתן בו. תחושת ההחמצה יכולה להיות קשה הרבה יותר מהפחד להעז".

***

האתר יאמי מציע אוכל ביתי של בשלניות ובשלנים שמגיע עד הבית.

לפרטים נוספים והזמנות

צילום: הדס פרץ