סיר שעועית ירוקה לשבת עם קציצות בשר,עגבניות ושומים צלויים ברוטב רכז רימונים

שעועיתתתתתת

כשהילדות מגיעות וצריך אוכל טעים ומתאים אני נרתמת ומכינה מטעמים .

נני מתקשרת ומבקשת –אמא תכיני כך וכך …

כולם אוהבים בבית קציצות אז לדרך

מכינים שעועית ירוקה ,ובדרך אחרת הפעם .

כולם אוהבים אצלינו נסיונות והפעם קבלתי לניסוי רכז רימונים וסילאן שניהם ללא סוכר .

מתאים לסוכרת שלי כמו כפפה ליד .

עקרונית רכז רימונים חמצמץ מתאים לרטבים,לסלטים ולכל מטרה בה מופיע טעם חמצמץ או לימון.

אני אוהבת להוסיף גם לרוטב של הממולאים שלי .

מיץ רימונים נחשב בריא מאוד ושהוא מרוכז וללא סוכר אז על אחת פי כמה וכמה .

לכו להכין זה קל וטעים מאוד .

מכינים מראש-עגבניות –(הכי טובות הן תמר )

ראש שום

מזלפים שמן –אני אוהבת חמניות ,מלח,פלפל שחור ומעט סוכר .

צולים בתנור עד שקליפת העגבניות נפרדת וחומה וכך גם השום .

מצננים וקולפים את קליפת העגבניות בזהירות .

אם משתמשים מיד מניחים בסיר ואם לא מכסים בשמן ושומרים במקרר .

ניתן להשתמש בעגבניות תמר שלמות מקופסא אם אין לכם.

בסיר גדול מטגנים בצל בקוביות במעט שמן

מוסיפים שקית שעועית  ירוקה שלמה עדינה מוקפאת

מוסיפים 6 עגבניות צלויות

מוסיפים שיני שום צלויות

2 כוסות מים

1 כף גדושה רסק עגבניות טוב

1 כף אבקת מרק בצל

3 כפות רכז רימונים ללא סוכר

כף גדושה סוכר חום כהה-לא לוותר .

חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי – אפשר יותר

חצי כפית פלפל לבן גרוס טרי

מלח לפי טעם נתחיל בחצי כפית ונטעם.

מביאים לרתיחה ומנמיכים אש

בנתיים מכינים את עיסת הקציצות

חצי קילו בשר טחון (בקר,עוף,מה שאוהבים)

שלי הוכנו מבשר בקר עם חופן שומן כבש טחון .

1 בצל בינוני מגורר גס

חצי כפית פלפל שחור טחון טרי

חצי כפית כמון

חצי כפית פלפל לבן טחון טרי

חצי כפית שום גבישי

3 כפות פירורי לחם טטובים

1 ביצה

2 שקיקי אבקת אפיה

מלח לפי טעם

לשים כמו בצק לעיסה אחידה ובידיים לחות יוצרים כדורי בשר או קציצות .

במחבת חמה עם מעט  מאוד שמן סוגרים אותן קלות ומוסיפים אותן לתבשיל להמשך בישול יחד כשעה לפחות על אש קטנה

עד אשר השעועית רכה והכל התבשל ונתן טעם גנעדן.

לטעום רוטב ולתקן תיבול אם צריך .

להגיש חם עם אורז לבן .

מבטיחה עונג משפחתי בשישי .

את רכז הרימונים הנפלא הזה קבלתי לנסיון ואהבתי מאוד בגלל היותו מרוכז וללא סוכר .

במטבחי יהיו לו עוד שימושים .

תומר - רכז רימונים 100% טבעי  (1). צילום - עידו קימלוב

תומר 2

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.