פעם כשהיינו ילדים ולסבתות היו ימים לא קלים כי לא היו מכונות כביסה או מדיחים …
היו ימי כביסה עם אוכל מיוחד לאותם ימים
וימי גיהוץ, כי הבדים היו כותנה חדה כמו תער וקשה ואני שאוהבת קלילות תמיד התגרדתי ובחרתי בבגדים אחרים .
אבל על האוכל לא ויתרנו כי תמיד היה סיר ענק מלא בכל טוב הארץ שהתבשל לו שעות על הפתיליה .
כזה ששמים בו רכיבים ושוכחים ממנו עד שעת הארוחה .
טעמו של אותו סיר השתבח עם הבישול ואפילו למחרת וטעמם של סירים כאלו גורם לי געגוע לימים אחרים.
געגוע לריחות , לצעקות בין הבתים –"בואו יש משהו טעים" או "בואו ילדים יש לחמניות חמות ומתוקות", כך נהגו להעסיק אותנו הילדים
כי מחשבים לא היו כמו היום שכולם דבוקים למסך ותקרא ותצרח ירימו ראש ויגידו – מה קראת לי???
היו לנו חבלי קפיצה ואבנים קטנות ומרובעות שנהגנו לשחק קלאס, וגם גומי גדול וקשור בקצותיו שהיה אטרקציית קפיצה בין שני ילדים שהחזיקו אותו בגופם .
היו לנו גם גוגואים או כמו שקראנו להם –גוגאים וזה היה המשחק שנתפר עבורי .
שנאתי להפסיד וכילדה טום בוי הילדים חטפו ממני ולקחתי בחזרה כשאני מטפסת על עץ הגויאבה של הגרממה שלי ונראה מי היה אמיץ לתפוס אותי…
בפרץ רגשות נוסטלגי שכזה בישלתי לנו סיר כזה שהחזיר אותי לילדותי.
נשים רצו שוויון ואני אחת מהן…נו מה לעשות אז אנחנו עובדות גם בעבודה שאני אוהבים או לא וגם בעבודה השניה בבית.
אבל …לא כולן אוהבות או רוצות לבקר במטבחן .
אני מכורה לו והמקום האהוב עלי בבית הוא המטבח והיצירה בו .
אמה מה חייבים גם לנקות את הבית ,לקפל כביסה ועוד ועוד
אז סיר אוכל כזה שווה זהב לאותו יום עכור.
תכינו לכם סיר כזה ודמיינו אותי מטפסת על העץ חחח וצמתי הארוכה נשזרת בין עליו ואני מצחקקת כמשפה ששללה בידיה.
צריך להכין –
1 קילוגרם כנפי עוף מנוקים וחצויים בפרקם
1 בצל ענק חצוי ופרוס
1 סלסילה פטריות טריות חצויות
סיר טפלון גדול שיכיל הכל ושהנחנו על האש הגדולה ביותר והוא חםםם ואליו מכניסים קודם את הכנפיים וצורבים אותם ללא שמן כך השומן שבעור נמס והן מתקרמלות
הופכים וגם את צידן השני מקרמלים ואז מכניסים את הבצל והפטריות וכשמתחילים להשחים מוסיפים את התיבול כשמנמיכים אש.
מתבלים ב-2 כפות דבש
פלפל שחור ולבן לפי טעם
מלח (יש לזכור שזה ימליח גם את האורז מעל)
כף גדושה אריסה מתוקה (בכל מרכול ) או רסק פלפלים הונגרי בשפופרת כמו שקיבלתי מפראג,או כף פפריקה מתוקה בשמן
3 כפות טריאקי של אוסם
חצי כוס מים .
2 כפות שמן רגיל
בוחשים היטב שכל הרכיבים יצופו בתיבול ומסדרים שהכל יהיה בשכבה אחת .
מסדרים 2 כוסות אורז פרסי מנוקה היטב בשכבה אחידה מעל הכנפיים והפטריות
מכינים בכלי 3 וחצי כוסות מים שאותם מוזגים בפינות הסיר לא להרוס את השכבות.
מביאים לרתיחה ומיד מנמיכים אש לחום הנמוך ביותר .
מכסים את הסיר ושוכחים ממנו לשעה וחצי בלי לגעת או לבחוש.
בנתיים ממשיכים בעיסוקינו
ובשעת הארוחה מביאים את הסיר לשולחן יחד עם סלט טרי ויין טוב
יושבים ומתענגים .
לא לשכוח מפיות לחות כי כנפיים אוכלים עם ידיים…
בתיאבון .














