סינייה ירוקה – צמחונית

חגיגה אמיתית לאוהבי הירקות בצירוף טחינה – הרמוניה של טעמים שעושים שמח בלב ובבטן

10985208_10205004454085868_8305167507839507813_n

למצרכים:
1 זוקיני חתוך לקוביות
1/2 כרוב לבן פרוס לרצועות
1 שומר לפרוס לחצי ומהחצי לפרוסות דקות
1 בצל (רצוי שלוט) פרוס
4 שיני שום פרוסות
שמן זית
1/4 ברוקולי מפורק לפרחים חלוט (להרתיח מים, להכניס את הברוקולי ולבשל 7 דקות -להוציא מיד למים קרים כדי שישמור על הצבע שלו והבישול שלו ייפסק)
10 יח' שעועית ירוקה טרייה חלוטה (להרתיח מים, להכניס את השעועית ולבשל 7 דקות -להוציא מיד למים קרים כדי שישמרו על הצבע והבישול ייפסק)
*** אפשר לחלוט ברוקולי ושעועית ירוקה יחד
לטחינה:
מים קרים (אפילו קפואים)
מיץ לימון
מלח
צנוברים לקישוט
להכנה:
1. לשים 4 כפות שמן זית במחבת חסינת אש (תיכנס לתנור). להוסיף את הבצל, לטגן עד שיבריק. להוסיף את השום לטגן יחד עוד דקה בערך. להוסיף את הירקות ולהקפיץ יחד תוך כדי ערבוב מדי פעם. לבשל על אש נמוכה עד שהירקות יהיו בדרגת אל-דנטה. להוסיף את הברוקולי והשעועית ולערבב בעדינות. להקפיץ יחד עוד 5 דקות. אין צורך להוסיף תיבול! התיבול הוא הטחינה.
2. בקערה להכין טחינה שתהיה בדרגת סמיכות של דייסה (לא דלילה ולא סמיכה – באמצע). לטעום שהיא טעימה (אני אוהבת שהיא חמוצה).
3. לשפוך את הטחינה על הירקות, לפזר צנוברים ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לרבע שעה.
מנה מושלמת, חגיגה של ממש!!!!