סודות ההרזיה בגיל המעבר- על פי האירידיולוגיה

סודות ההרזיה בגיל המעבר-  על פי האירידיולוגיה

כעשרים וארבעה חודשים לפני הפסקת המחזור החודשי, בערך באמצע העשור החמישי לחיינו כנשים –  מאוד קשה לנו לרדת במשקל. מה בכל זאת יכול למסמס את המשקל התקוע? לאירידיולוגיה הפתרונים:

כשגם אצל החתיכות שבינינו מופיע משקל תקוע  וצמיג באזור המותניים והבטן העליונה, זה סימן שהגענו לקו סיום תקופת המחזור ולהפסקה מוחלטת של פעילות השחלות- כלומר ירידה הדרגתית בכמות  ההורמונים האסטרוגן והפרוגסטרון.  כשיש ירידה בהורמונים אנחנו כבדות גם בנפש ואוכלות יותר פחמימות פשוטות (מתוקים! מתוקים!).

הבעיה היותר אמתית היא שהשמנת יתר בתקופת המנופאוזה מעלה את הסיכון למחלות לב, כלי-דם וסכרת.  עודף שומן גם גורם  לעומס על המפרקים  שמאיץ שחיקת סחוסים, הידלדלות עצמות ושרירים.

כארידיולוגית המאבחנת דרך קשתית העין אני רואה סיבות נסתרות הגורמות לעלייה במשקל ובעיקר  שלוש סיבות דומיננטיות שתורמות להשמנה ומקשות על ההרזיה: גודש רעלים בכבד ותנגודת לאינסולין (חולשה לסוכר ולפחמימות פשוטות) וירידה במצב הרוח.

גודש רעלים בכבד וברקמות.

הכבד הוא למעשה הפילטר של הגוף ומנטרל את הרעלים. הוא אמנם האיבר היחיד בגוף עם יכולת התחדשות  אבל עם הגיל היכולת הזאת פוחתת. השפעת הרעלים, מהסביבה ומהגוף עצמו מחלישה אותו . תופעת הלוואי היא השמנה, כולסטרול לחץ דם גבוה, כאבים נודדים בגוף ועוד

רעלים  הנובעים משנים של תזונה קלוקלת, שתיית אלכוהול לא מבוקרת וכדומה "תוקעים" את הכבד המזדקן והגוף משלם את המחיר הן בנראה לעין והן בסמוי ממנה.

לכן  הפתרון הוא סילוק הרעלים והמרצת המערכת הטבעית של נטרול הרעלים בגופינו – דבר שיביא לשינוי משמעותי ביכולת שמירה על משקל תקין וחילוף חומרים תקין

מעבר למצב רגיל של התעייפות החומר יש סימנים בקשתית העין המראים על נטייה גנטית לקושי בנטרול רעלים- ואחד התוצאות של רמות גבוהות מדי של רעלים היא כבד שומני. רעלים אלו משבשים את המאזן ההורמונלי התקין שלנו המווסתים את המשקל כמו הורמון בלוטת התריס, אסטרוגן, קורטיזון, אינסולין, טסטוסטרון, הורמון גדילה ולפטין.

רוב הבעיות אותן הזכרתי כאן נפתרות בדרך כלל אחרי שמנקים את הכבד ושומרים על תקינותו כחלק מאורח החיים.

אני ממליצה לכולם על "ניקוי כבד" או "ניקוי רעלים" בתהליך טבעי ופשוט ללא חוקן או סדנאות מיצים וכדומה, אלא בשמירה מוקפדת מאוד על תזונה נכונה במשך שלושה חודשים, ו"פוש" בצורת תמציות צמחים מתאימות. אחרי שלושה חודשים כאלה רואים ירידה במשקל , הבדל ממשי במצב עור הפנים, באור העיניים, ובתפקוד הכללי של הגוף.

תנגודת לאינסולין והשמנת יתר.

האינסולין אוגר שומנים במיוחד באזור הבטן (כלומר -אכילת מתוקים ופחמימות פשוטות יוצרת בטן)

כשיש ירידה  ברמת ההורמונים אנחנו חשות דכדוך ואוכלות יותר פחמימות וסוכרים. אכילה זו גורמות להפרשת אינסולין מוגברת. אינסולין הוא הורמון אחסון שתפקידו  לאפשר את כניסת הסוכר לתאים. אכילת פחמימות פשוטות גורמת לעודף אינסולין בדם שגורם לנו להיות רעבים ולצרוך עוד סוכר. מעגל קסמים.

עודף אינסולין בדם יוצר תופעות לואי מסוכנות של לחץ דם, כולסטרול, טריגליצרידים.

מומלץ לאכול תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך (לפירוק סוכר מושהה לאורך זמן) שגורמת לנו להרגיש רגועים יותר ושבעים כמו: דגנים מלאיםאורז בסמטי חום, קינואה, חיטת כוסמין , כוסמת, לחם שיפון.

הערה חשובה:  חיטה מלאה הינה בעלת אינדקס גליקמי גבוה,  גורמת להרבה אנשים אלרגיות, אי סבילות לחיטה ויוצרת ליחה בגוף לכן פחות מומלצת.

התזונה שמתאימה לגיל המעבר:

\

 

  • יש להמעיט באכילת מוצרים מהחי.  להימנע ממוצרי חלב מחלב פרה ולעדיף  לבנה ויוגורט מחלב עיזים- אם בכלל.
  • חשוב להוריד בשר אדום הגורם לחומציות ומחלות בגוף . ניתן לוותר על עוף או לאכול פעמיים בשבוע.
  • להגדיל את צריכת הדגים לפעמיים בשבוע. (יש להיזהר מטונה בגלל הכספית).
  • מומלץ לוותר על ביצים בגלל החומציות הגבוה שלהם.
  • אפשר לאכול ירקות טריים ללא הגבלה. כדאי לתת יותר דגש על מזונות ירוקים כמו כרוב, קולורבי, ברוקולי, ארטישוק, אספרגוס זוקיני, כרובית, שן הארי, עלי תבלין.

 

  • קטניות הן אחד מסוגי המזון האיכותיים בעולם. הקטניות מייצבות את רמות הסוכר בדם ומכילות הרבה חלבון. הקטניות כוללות, שעועית לסוגיה, גרגרי חומוס, עדשים, פולי סויה ומש. (שילוב של קטניות עם אורז או חיטה נותן חלבון מלא. לדוגמא, חומוס או מג'דרה).
  • פירות המומלצים לכולם הם: תפוח עץ, אגס, פירות יער, אשכולית, פומלית, קיווי, אפרסק, משמש, נקטרינה ושזיף.
  • אגוזים וזרעים מומלץ לאכול כ-30 גרם  לא קלויים ביום. מעשיר אותנו ברכיבים תזונתיים חיוניים ובשומנים בריאים. מומלץ במיוחד: שקדים, אגוזי מלך, אגוזי פקאן, אלסרים, מקדמיה, גרעיני חמניות וגרעיני דלעת.

. טחינה מלאה– מכילה פי 14 יותר סידן מטחינה לבנה. מומלץ עד 2 כפות טחינה גולמיות ביום.

.חיטת כוסמין היא סוג של דגן. מקורו באיטליה בתקופה הרומית, שם הוא נקרא עד היום פארו (farro) . יתרונו על החיטה הוא בעושרו בסיבים מסיסים, המסייעים לגוף לאזן את רמות הכולסטרול והסוכר ולשפר את תפקוד מערכת העיכול. תכולת הגלוטן פחותה בכוסמין מאשר בחיטה ולכן הוא פחות אלרגני. הניאצין שבכוסמין מסייע באיזון רמות השומנים בדם. בזכות תכולת הסיבים התזונתיים הגבוהה הוא מסייע בחילוף החומרים ואף מתאים לדיאטה, בשל אינדקס גליקמי נמוך-בינוני .

הכוסמין עמיד למדי מפני חרקים ולכן מצריך פחות ריסוס, שפירושו פחות רעלים במזון שלכם.

  • דגים דלים בקלוריות ולכן מתאימים לדיאטה, קלים לעיכול, החומציות שלהם נמוכה והם דלים בשומן רווי. מומלץ לאכול דגים כשלוש פעמים בשבוע.

דגים גדולים מכילים כספית – ברוב דגי הים ניתן למצוא כספית, אולם יש הבדל בכמויות. הדגים המסוכנים יותר הם דגים גדולי גוף עם תוחלת חיים ארוכה, מכיוון שכמות הכספית המצטברת בגופם רבה. לדוגמא דג טונה מהזן הגדול המשמש בעיקר לסטייק וסושי, מכיל כמות גדולה של כספית. טונה בקופסאות שימורים דגי הטונה שמשתמשים בהם הם קטנים יותר, לכן ניתן לאכול טונה מקופסת שימורים עד פעמיים בשבוע. טונה מהזן הגדול אינה מומלצת לאכילה. דגים גדולים נוספים: מקרל גדול ודג חרב.

  • שמן זית מכיל כמות גדולה של חומצת אוליאית שהיא חומצת שומן חד-בלתי-רוויה, התורמת להקטנת הכולסטרול הרע LDL ולעליה ברמת הכולסטרול הטוב. HDL . דבר זה תורם למניעת מחלות לב, מחלות דם ובעיות בכלי הדם ומשפרת את חילוף החומרים בגוף. בנוסף, נקודת העישון הגבוה של השמן  מתאימה לבישול.
  • שמן קוקוס כתית מעולה- כפית שמן קוקוס ביום מסייעת להרזיה

הטיפול בירידה במצב הרוח

עם השינויים ההורמונליים יש לנו שינויים במצב הרוח כמו דיכאון או חוסר שקט ועד חרדות שגורם לנו לאכול יותר פחמימות פשוטות. חוץ משינוי בתזונה יש פתרונות נוספים.

 

צמחי מרפא -שמאזנים הורמונלית כמו בטטה פראית ואנג'ליקה סינית,

צמחים שמחזקים את מערכת העצבים –כמו ההדרוקוטל , ויטניה ועוד.

שיפור הכושר הגופני תורם לחיזוק המערכת החיסונית ומניעת מחלות, להפחתת משקל ושמירה על משקל תקין. הכושר מאפשר תפקוד יעיל של הלב וכלי הדם, מפחית את רמת השומנים בדם ומאזן את רמת הסוכרים, מחזק את השרירים, השלד והעצמות ומשפר את גמישות המפרקים. בנוסף, העיסוק בספורט תורם לשיפור ההרגשה הכללית, ולעיתים גם מפגיש אותנו עם חברים חדשים. אני ממליצה על הליכה לפחות ארבע פעמים בשבוע כ45 דקות ובנוסף על יוגה, פילטיס, וכדומה פעמיים בשבוע.

לסיכום : בתקופת גיל המעבר אני ממליצה לעשות ניקויי רעלים, לשנות את התזונה ליותר קלה לעיכול ופחות חומצית, להקפיד על מזון מלא ולהימנע כמה שאפשר ממזון עתיר סוכרים ופחמימות פשוטות, להימנע מאוכל מעובד וממזונות דייאט לצרף פעילות גופנית  וצמחי מרפא שיאזנו אותנו.

יש להבין שבאופן טבעי הגוף משתנה ונוספת לנו רקמת שומן מסביב למותן ניתן על ידי אורח חיים בריא להקטין אותה אבל לא ניתן להעלים אותה לגמרי אבל לפי ניסיוני כל מי שטרח ותרם לגוף שינוי באורח החיים זכה בגדול.

 

רומי חוכמה
רומי חוכמה הינה אירידולוגית, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא. מייסדת שיטת טיפול על שמה המשלבת בין אבחון אירידולוגי וטיפול נטורופתי טבעי, הכולל תזונה והתאמה אישית של תמציות צמחי מרפא.רומי בוגרת 6 שנות לימוד אירידולוגיה (אבחון דרך קשתית העין), נטורופתיה וצמחי מרפא. עוסקת בתחום מאז שנת 2000.במסגרת השיטה הייחודית אותה פיתחה מאבחנת ומטפלת רומי בבעיות בריאותיות שונות - החל מבעיות מטבוליות ועד מחלות אוטואימוניות. דרך הקשתית היא מאבחנת את מצב הגוף והנפש והשפעתם זה על זה, והטיפול נעשה באמצעות התאמה אינדיבידואלית של צמחי מרפא ותזונה, תוך התחשבות באבחון האירידיולוגי, בתרופות שהוא לוקח ובבדיקות דם. תפקיד צמחי המרפא הוא להעצים את כוח הריפוי של הגוף והנפש ולזרז את תהליך הניקוי, הריפוי ושיקום הגוף. התאמה של הצמחים הרלוונטיים, מגדילה את סיכויי ההחלמה ומקטינה למינימום את הסיכון לתופעות לוואי.בנוסף מנהלת רומי סדנאות שונות בשיטה זו, ביניהן: סדנאות הרזיה וניקוי רעלים, הכנת הגוף להריון, בישול בריא, בישול טבעוני, בישול דל סוכר, בישול בעל אינדקס גליקמי נמוך, בישול דל חומציות ובישול דל גלוטן. כמו כן, מרצה ומלמדת אירידולוגיה במכללות שונות, ומעבירה כנסים והרצאות בנושא.למקצוע הגיעה רומי כאשר קרובת משפחתה, מדרגה ראשונה חלתה בסרטן השחלות והרופאים נתנו לה כשנה לחיות. באחד הביקורים שלה בבית חולים שמעה את הרופא ממליץ לקרובת משפחתה לאכול שוקולדים ובשר בקר. "ברגע ששמעתי את זה חשכו עיני והבנתי שאני צריכה להציל את קרובת המשפחה שלי", היא מספרת. "כבר ידעתי שסוכר מזין את הסרטן ובשר מכיל כל כך הרבה רעלים שהגוף שלה לא יוכל להתמודד איתם. לקחתי את המושכות לידיים ועברתי איתה תהליך ריפוי טבעי בשיטת אן ויגמור וכמובן טיפול רגשי. היא יצאה מהמחלה ובריאה כבר מאז 1996".מהי אירידולוגיה? אירידולוגיה היא שיטת אבחון דרך קשתית העין, הקיימת אלפי שנים וידועה עוד מתקופת האיסיים. לכל אדם מבנה גנטי משלו ובעיות הייחודיות לו, והעיניים הן למעשה הפתח החיצוני של המוח המשמשות כמפה קטנה של הגוף שלנו, בה משתקפים כל אברי הגוף. כל שינוי בריאותי או נפשי נותן את אותותיו בעין, עוד לפני התוצאה בבדיקת הדם. הצבע ומרקם של קשתית העין מייצג את התכונות התורשתיות: החולשות הנרכשות והמולדות, השינויים ההורמונליים, מידת העומס הרעלי בגוף (המקומי והכללי), אלרגיות ועוד ומשקף את אורח החיים, בעיקר דרך התזונה. האירידולוגיה מפנה אותנו לעידן החדש בהתאמת תזונה – תזונה גנטית, התאמת טיפול תזונתי אישי שבו ניתן לנתח את השפעת המזון, בהתאם לגנום המבדיל אדם אחד ממשנהו. דרך האבחון ניתן לראות איזה סוג מזון אינו מתעכל טוב ומה גורם לאלרגיה ולכאבי ראש.רומי חוכמה, רעננה טל': 09-7745305, 052-8781537 מייל: rhochma@gmail.com אתר: www.hochma.co.il