אתם/ן בטח מכירים/ות אותן כשלגיות, פיצוץ שוקולד, רעידת אדמה ועוד שמות מגוונים. עוגיות השוקולד המשובחות האלה מוכרות לא רק בגלל טעמן השוקולדי המשגע, שכמו מתפצפץ לו בפה, אלא בעיקר בשל הסדקים הסופר פוטוגניים שמתקבלים בהן בזמן האפייה.
יש לעוגיות האלה גרסאות רבות, ניתן לשדרג את טעמן עם מעט ליקר תפוז, אמרטו, קפה ושלל תוספות, אני מביאה לכן/ם את השלגיות הקלאסיות, המתכון פשוט ומהיר הכנה, השלגיות שמתקבלות מרהיבות לעין וטעימות לפה.

שלגיות מהירות הכנה
המרכיבים:
2 ביצים
1 כוס סוכר לבן
1/2 כוס קקאו
1/4 כוס שמן
1 וחצי כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
100 גרם שוקולד צ'יפס (הרגיל שהוא מריר)
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
1. שמים בקערה את הקקאו, הסוכר והשמן ומערבבים היטב, מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב. שופכים לקערה את השוקולד צ'יפס, מערבבים הכל ביחד. הבלילה שתתקבל תהיה מעט קשה, יש לצפות את הקערה בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה להתקרר.
2. שמים בצלחת עמוקה אבקת סוכר. מוציאים את התערובת מהמקרר, יוצרים כדורים קטנים יחסית (ראו בתמונה), מגלגלים בסוכר בנדיבות ומשטחים מעט.
מסדרים בתבנית התנור על נייר אפייה עם רווחים בין עוגייה לעוגייה, מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל-10 דקות בדיוק (חשוב מאד להקפיד על הזמנים אחרת הן מתייבשות).
3. יש להמתין כרבע שעה עד שהעוגיות יתקשו מעט, לאחר מכן ניתן לטעום ולהגיש- הן יהיו מעט קריספיות מבחוץ ונימוחות מבפנים.
4. לאחסן בכלי אטום/ צנצנת עד שבוע מחוץ למקרר.

בתיאבון וחזרה קלה לשגרה!
כרמל.











